Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalkapallojuniorit kaipaavat kipeästi valmentajia — LuPon pallonpainajaisissa palkittiin kolme joukkuetta, harrastajien määrä putosi rajusti

Koulukeskuksen salissa oli väljää maanantai-iltana, kun LuPon jalkapallojuniorit kokoontuivat pallonpainajaisiinsa. Edelliskaudella ylistettiin jalkapallon nousukiitoa, mutta kuluneella kaudella jysähti. Jalkapallojaoston puheenjohtaja

Koulukeskuksen salissa oli väljää maanantai-iltana, kun LuPon jalkapallojuniorit kokoontuivat pallonpainajaisiinsa. Edelliskaudella ylistettiin jalkapallon nousukiitoa, mutta kuluneella kaudella jysähti. Jalkapallojaoston puheenjohtaja Mikko Ovaska laskee, että harrastajamäärä putosi 45—50 nuorella.

Kyse ei ole ikäluokkien pienenemisestä, vaan yksinkertaisesti valmentajapulasta.

— Kolme valmentajaa lopetti kesken kesän, Ovaska pahoittelee.

Ovaska näkisi, että kutakin joukkuetta kohti pitäisi olla joukkueenjohtajan lisäksi ainakin kaksi, mieluiten kolme valmentajaa.

Pienessä kunnassa samat juniorit ja osittain myös samat valmentajat osallistuvat useampaan lajiin. Ovaska näkee lajien välisen yhteistyön kehittämisen tärkeänä.

— Keskustelua on jo viritelty jääkiekkojaoston puheenjohtajan kanssa myönteisessä hengessä.

Ensi kauden joukkueista ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa. Ovaskan mielestä tilannetta ei helpota se, että jo tammikuussa pitäisi olla selvillä, millä joukkueilla sarjoihin lähdetään.

— Esimerkiksi P13-porukka on nyt pelannut 8 vastaan 8 -kokoonpanolla, mutta seuraavaksi pitäisi olla valmiudet pelata 11 vastaan 11 -kokoonpanolla. Se tarkoittaa, että joukkueeseen pitäisi saada useita pelaajia lisää, hän aprikoi.

Pallonpainajaisissa junioripelaajia oli innoittamassa LuPon kasvatti, Veikkausliigassa viisi kautta pelanut Mikko Kuningas, jolla oli nuorille ytimekäs sanoma.

— Pitäkää ainakin hauskaa kentällä, se on todella tärkeää.

Pallonpainajaisissa palkitut P13: Maalitykki Alvar Strandman, fair play -pelaaja Robert Niemelä, puolustuspelaaja Jaakko Puputti, kehittynein Pietu Kainlauri. P9: Maalitykki Valtteri Salmi (60 maalia, seuran uusi maaliennätys), fair play -pelaaja Jesse Vähämaa, puolustuspelaaja Jimi Saareks, kehittynein Tyyne Venäläinen. T13: Maalitykki Aino Huuhko (8), fair play -pelaaja Jenna Munne, puolustuspelaaja Maisa Tanskanen, kehittynein Iris Wallis. Vuoden junioripelaaja: Alvar Strandman ja Veeti Kylmälä. Kauden maalitykki: Valtteri Salmi P9 (60). Vuoden valmentaja: P13 Teemu Puputti ja Anton Strandman. Kaikille kauden pelaajille jaettiin osallistumismitalit.

SOILE TANKKA

soile.tankka@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.