Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konkurssin päälle jätekuljetusten riesana nyt lakko –  Luumäkeläiset voivat viedä tietyn määrän jätettä veloituksetta Taavetin Hyödyksi-asemalle

Jätehuollon ongelmat pahenevat Auto- ja kuljetusalan lakon myötä. Jätehuolto ei pysty toistaiseksi kertomaan, milloin asuinkiinteistöjen jäteastiat seuraavan kerran tyhjennetään.

Jo ennestään vaikeuksissa olevaan jätehuoltoon on tiedossa lisää ongelmia.

Ongelmat alkoivat jo viime viikolla Jätehuolto Laineen konkurssin takia. Sen myötä merkittävä osa normaalista jätteenkuljetuskalustosta oli pois käytöstä.

Juuri alkanut Auto- ja kuljetusalan lakko syventää ongelmia entisestään.

Etelä-Karjalan jätehuolto tiedottaa lakon aiheuttavan "merkittäviä katkoksia" maakunnan kotitalouksien jätehuoltoon.

Lakko koskee suurinta osaa maakunnan alueella toimivien jätteenkuljetusurakoitsijoiden kuljettajista.

Poikkeusoloista huolimatta Etelä-Karjalan jätehuolto pyrkii kuitenkin turvaamaan terveyden ja ympäristön kannalta kaikkein kriittisimpien kohteiden jätehuollon.

Tällaisiin kohteisiin kuuluvat esimerkiksi terveydenhuoltopalvelut, palvelutalot, koulut, päiväkodit ja laitoskeittiöt.

Sen sijaan asuinkiinteistöjen jätteenkuljetuksia tehdään vain resurssien salliessa, kuntien keskusta-alueilla.

Pääsääntöisesti lakon aikana tyhjennetään vain kuiva- ja biojäteastioita.

Hankalan tilanteen takia Etelä-Karjalan jätehuolto ei pysty toistaiseksi kertomaan, milloin asuinkiinteistöjen jäteastiat seuraavan kerran tyhjennetään.

Kun Auto- ja kuljetusalan lakko päättyy, jäteastioiden tyhjennyksissä pyritään palaamaan normaaliin rytmiin, mutta tilanne voi vaikuttaa tyhjennyksiin vielä monien viikkojen ajan.

Poikkeustilan takia kiinteistönhaltijat voivat toimittaa normaalia kuiva- ja biojätettä miehitetyille Hyödyksi-asemille veloituksetta. Taavetin Hyödyksi-asema on avoinna talvikaudella tiistaisin kello 12–18.

Asemat ottavat aukioloaikoinaan vastaan maksutta 1–2 säkkiä per kotitalous ja per vientikerta.

Jätettä voi viedä mahdollisuuksien mukaan myös ekopisteisiin sekä haja-asustusalueen aluekeräyspisteisiin, sillä niitä tyhjennetään mahdollisuuksien mukaan.

Lasi- metalli ja kartonkijätettä puolestaan voi säilyttää kotona ilman, että niistä aiheutuu esimerkiksi terveyshaittaa.

Biojätteen kohdalla omakotitaloasukkaiden kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää myös omia kompostoreita, jätehuolto tiedottaa.