Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luumäellä koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella elokuussa – yli 80-vuotiaista luumäkeläisistä reilut 70 prosenttia on saanut neljännen annoksen

Eksoten mukaan koronavirusta liikkuu Etelä-Karjalassa edelleen runsaasti. Tartuntoja todetaan terveydenhuollon ammattilaisten ottamissa testeissä viikoittain noin 500.

Koronarokotusten kaikkia rokotusannoksia jaetaan elokuussa laajasti ympäri Etelä-Karjalaa, selviää Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten tiedotteesta.

Luumäellä rokotetaan keskiviikkoisin ja torstaisin 10.–11. elokuuta sekä 17.–18. elokuuta. Lemillä rokotteita annetaan keskiviikkoisin 24. elokuuta saakka, Savitaipaleella puolestaan torstaisin elokuun loppuun saakka. Rokotuspisteet sijaitsevat hyvinvointiasemilla, ja aikoja on varattavissa kello 8.30–15.30.

Lappeenrannassa Isossa-Kristiinassa ja Imatralla Torigalleriassa rokotusaikoja on tarjolla arkisin. Ison-Kristiinan rokotuspiste on avoinna kello 8.30–15.30 ja Torigallerian rokotuspiste kello 9.30–16.30.

Eksoten palvelupäällikkö Satu Simolin kertoo, että ajanvarauksen lisäksi Isoon-Kristiinaan voi tulla rokottautumaan walk in -periaatteella.

Lieväkin sairastettu korona lasketaan koronarokotukseksi, jos viimeisimmän rokotuksen ja sairastetun koronataudin väli on kuusi viikkoa tai enemmän.

Eksote

– Niin paljon tulee (rokottautuvia) ilman ajanvarausta, että otamme vastaan, jos vain pystymme, Simolin kommentoi.

Jos rokottautumaan ei heti pääse, voi suoraan kauppakeskuksen rokotuspisteeltä varata ajan myöhempään ajankohtaan.

Ajan voi varata Eksoten sähköisen asioinnin kautta tai soittamalla numeroon 05 - 352 2355.

Elokuun alkuun mennessä 90,4 prosenttia eteläkarjalaisista oli saanut kaksi koronarokotusta. Ensimmäisen rokotteen ottaneista lähes kaikki ovat hakeneet myös toisen rokotteen. Kolmannen rokotteen on saanut 72,3 prosenttia maakunnan väestöstä.

Neljättä rokotetta suositellaan tällä hetkellä iäkkäille ja riskiryhmiin kuuluville. Rokote on nyt tarjolla 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille, yli 18-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville sekä kaikille vähintään 60-vuotiaille. Edellisestä rokotteesta täytyy olla kulunut vähintään kolme kuukautta.

Suositus laajeni heinäkuussa aiempaa kattavammaksi. Kuun vaihteessa 71,2 prosenttia 80 vuotta täyttäneistä eteläkarjalaisista oli saanut neljä rokotetta.

– Lieväkin sairastettu korona lasketaan koronarokotukseksi, jos viimeisimmän rokotuksen ja sairastetun koronataudin väli on kuusi viikkoa tai enemmän, tiedotteessa painotetaan.

Koronavirusta liikkuu maakunnassa yhä runsaasti. Terveydenhuollon ammattilaisen ottamissa testeissä todetaan Etelä-Karjalassa viikoittain noin 500 tartuntaa.

Koko tartuntamäärä on kuitenkin selvästi suurempi, sillä valtaosa tartunnoista todetaan vain kotitestillä.