Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Painetun Luumäen Lehden ilme uudistuu tällä viikolla pohjoismaisen klassiseksi – uudistus parantaa luettavuutta: "Lehden ydin, paikallinen sisältö, säilyy", muistuttaa päätoimittaja Matias Lövberg

Luumäen Lehden ulkoasu muuttuu tällä viikolla. Iso uudistus tehdään samaan aikaan kaikissa Mediatalo Keskisuomalaisen lähes 80 sanomalehdessä sekä sanomalehti Karjalaisessa.

Uutta ulkoasua kuvaillaan tyylikkääksi ja nykyaikaiseksi.

– Se on klassisen pohjoismainen ja selkeä. Koko ulkoasu henkii tiettyä rauhallisuutta, joka kuvaa myös sitä, että lehtemme tekevät laadukasta ja luotettavaa paikallista sisältöä, Mediatalo Keskisuomalaisen journalistinen johtaja Pekka Mervola kuvailee.

Luettavuuden parantamiseksi on tehty paljon töitä. Esimerkiksi tekstin kokoa on hieman kasvatettu ja tummennettu nykyisestä.

Lukijalle muutos näkyy esimerkiksi siinä, että nykyiset vahvat otsikot ja voimakkaat, kovat värit jäävät pois.

Perustehtävämme ei ole muuttunut.

Matias Lövberg

Kaikissa lehdissä visuaalisena johtolankana kulkee sinisen sävy. Muut käytettävät sävyt, kuten ruusukvartsi ja vaaleansininen, ovat nykyistä ulkoasua hienostuneempia.

Yksi pieni uutuus ovat kasvokuvat, joita näkyy lehdessä aiempaa enemmän. Isoimpiin juttuihin tulee kirjoittajien kuvat, joiden avulla toimitusta tuodaan lukijoille entistä tutummaksi.

Uuden ulkoasun on suunnitellut Euroopan parhaimpiin suunnittelijoihin kuuluva ruotsalais-tanskalainen Anna Thurfjell.

Ulkoasu-uudistus on lähtökohdiltaan digiuudistus, vaikka paperilehden uusi ulkoasu julkaistaankin nyt ensimmäisenä ja verkkouudistus tehdään vasta sen jälkeen.

Jatkossa lehden ja verkon visuaalisuus on yhtenäisempi. Esimerkiksi värimaailma ja fontit ovat samoja paperi- ja verkkolehdessä.

Myös verkossa visuaalisuus ja lukijakokemus parantuvat paljon nykyisestä.

Uudistus tehdään kaikissa Mediatalo Keskisuomalaisen alue-, paikallis- ja kaupunkilehdissä.

Uudistus yhtenäistää Mediatalon Keskisuomalaisen lehtien ulkoasun ohella sen takana olevan tekniikan, mikä tuo tuotannollisia etuja.

– Uusi visuaalinen ilme nykyaikaistaa perinteistä paikallislehteäkin, mutta lehden ydin, paikallinen sisältö, säilyy. Perustehtävämme ei ole muuttunut. Luumäen Lehden toimitus on jatkossakin Taavetissa ja kerromme edelleen paikkakunnan kiinnostavimmat uutiset, ilmiöt ja tapahtumat sekä esittelemme mielenkiintoiset persoonat, summaa Luumäen Lehden päätoimittaja Matias Lövberg.