Katso martta-asiantuntija Tuija Kokkosen herkkuresepti pääsiäiseksi: Mämmi on tahmeansuloinen herkku vuosisatojen takaa – parhaimmillaan kerman tai jäätelön seurassa

Pääsiäisperinne: Katolisen ajan paastoruoka elää tänäkin päivänä. Etelä-Karjalan Martat opastavat, miten mämmiä tehdään kotioloissa.

Katselin pienenä pojannassikkana, kun isoäitini valmisti mämmiä pääsiäiseksi. Mummi sekoitti huolellisesti maltaista ja ruisjauhoista tehtyä sakeaa puuroa, jakoi sen tuohiropposiin ja laittoi isoon leivinuuniin. Valmistuksen välivaiheisiin mahtui useita imellytyskertoja, niin monta, että ehti kulua tunteja, ennen kuin mämmi lopulta saatiin uuniin paistumaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Luumäen Lehden sisällöt.

Tilaa 1 kk 1 €

Digitilauksen sisältö

  • Luumaenlehti.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi