Luumäellä rokotetaan keskiviikkona 13. huhtikuuta – Etelä-Karjalassa yli 80-vuotiaille suositellun neljännen koronarokotteen on saanut 430 henkeä

Etelä-Karjalassa alettiin viime viikolla jakaa neljättä koronarokoteannosta yli 80 vuotta täyttäneille, Eksote tiedottaa.

Rokotteen oli tiistai-iltaan 29. maaliskuuta mennessä ottanut 430 eteläkarjalaista. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljännen rokotteen ottamista yli 80-vuotiaille ja hoivakodeissa asuville iäkkäämmille asukkaille.

– Omaisten on hyvä muistuttaa kotona asuvia rokotusten merkityksestä. Kolmannen ja neljännen rokotuksen väli on kolme kuukautta, Eksotesta neuvotaan.

Neljännelle rokotukselle ei ole tarvetta, mikäli on jo sairastanut koronan ja rokotuksen sekä sairastetun koronataudin väli on ollut kuusi viikkoa tai enemmän.

Eksoten mukaan rokotuksiin voi tulla ilman ajanvarausta tai varaamalla ajan joko sähköisesti tai puhelimitse. Esimerkiksi Lappeenrannassa, kauppakeskus IsoKristiinan rokotuspisteellä on hyvin tilaa ilman ajanvaraustakin.

IsoKristiinan rokotuspiste on auki maanantaista torstaihin kello 9–11 ja kello 11.30–14.30. Piste on suljettu perjantaisin.

Lappeenrannan Armilan terveysasemalla koronarokotteita annetaan sunnuntaina 3. huhtikuuta kello 8.30–15.30.

Tarvittaessa Eksote kertoo järjestävänsä koronarokotuksia yksittäisinä päivinä myös pienemmissä kunnissa.

Luumäellä toistaiseksi tiedossa oleva rokotuspäivä on keskiviikko 13. huhtikuuta kello 8.30–15.45 sekä Savitaipaleella tiistai 12. huhtikuuta kello 8.30–15.45.

Eksote on koonnut koronarokotuksista tietoa verkkosivuilleen .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka