Menovinkki | Luumäellä voi keskustella kunnan tarjoamista retkeilymahdollisuuksista – keskustelutilaisuus pidetään tiistaina Salpa-hotellissa

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö tarjoaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden keskustella Luumäen kunnassa tarjottavista retkeilypalveluista ja niiden kehittämisestä. Yleinen keskustelutilaisuus pidetään tiistaina 8. maaliskuuta alkaen kello 14 Hotelli Salpassa.

Keskustelun alustuksina kuullaan puheenvuorot Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiöltä ja Luumäen kunnalta, joka vei läpi Salpalinjan ja Väliväylän kehittämishankkeen ely-keskuksen tuella, ja valmistautuu seuraavaksi toteuttamaan hankkeen sisältämää melontareittiä. Tilaisuudessa puhuvan ympäristönsuojelusihteeri Juha Tervosen mukaan ely-keskus on antanut ennakkopäätöksen 350 000 euron tuesta, ja kunnilta on tarkoitus saada toteutushankkeelle 150 000 euron tuki.

Luumäen tilaisuus on päänavaus kuntakierrokselle, jossa herätetään keskustelua yhteistyöstä säätiön ja kuntien sekä kuntalaisten kesken. Tilaisuudessa pohditaan maakunnan retkeilypalvelujen riittävyyttä, käydään läpi vireillä olevia hankkeita ja kuulostellaan kehittämistarpeista eri puolilla maakuntaa, Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön tiedotteessa kerrotaan.

Virkistysaluesäätiö on maakunnallinen retkeilypalvelujen kehittäjä, joka toimii yhteistyössä kuntien kanssa. Kunnat rahoittavat säätiön toimintaa vuosittain 0,60 eurolla asukasta kohti. Summalla katetaan säätiön vastuulla olevien retkikohteiden ylläpito, maakunnallinen retkeilysivusto ja säätiön hallinnolliset kulut.

Investointi- ja kehittämishankkeita toteutetaan EU-ohjelma- ja muulla ulkopuolisella rahoituksella. Virkistysaluesäätiö saa kunnilta rahoitusta, kunnat puolestaan ylläpitävät retkeilypalveluita ja toteuttavat kehittämishankkeita.

Muokattu 7.3. klo 13.45: Lisätty tietoa Salpalinjan ja Väliväylän hankkeen toteutuksesta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka