Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoitukset jatkuvat Etelä-Karjalassa vielä ainakin kuukauden – Koronan ilmaantuvuusluku jatkaa maakunnassa nousuaan

Tilannekuvaryhmä selvensi lapsia koskevaa ohjeistusta altistumistilanteissa.

Etelä-Karjalan aluetta koskevat koronarajoitukset ja -suositukset jatkuvat vielä ainakin kuukauden verran. Tiistaina kokoontunut Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä päätti pitää rajoitukset voimassa vähintään helmikuun 20. päivään saakka.

Laaja etätyö- ja etäkokoussuositus on voimassa maakunnassa helmikuun loppuun saakka sekä vahva kasvomaskisuositus koskee ruuhkaisia, julkisia sisätiloja. Aikuisten merkittävän ja kohtalaisen riskin joukkueurheilun sekä ryhmäharrastusten keskeytystä suositetaan jatkettavan niin ikään 20. helmikuuta saakka.

Yleisötilaisuuksien ja tapahtumien osalta tilannekuvaryhmä esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle (AVI) nykyisten rajoitusten jatkamista helmikuun 20. päivään saakka. Esimerkiksi kaikki sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on tällä hetkellä kielletty.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku kahden viime viikon ajalta jatkaa nousuaan ja on tällä hetkellä Etelä-Karjalassa 863,5 tartuntaa 100 000:aa asukasta kohden. Tartuntoja on ollut eniten 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä, mutta myös lapsia on kuluneen viikon aikana sairastunut yhä enemmän koronaan.

Selvennys THL:n ohjeistukseen

Tilannekuvaryhmä selvensi lapsia koskevaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistusta altistumistilanteissa. Jos rokottamaton lapsi altistuu koronavirukselle perheen sisällä, on lapsen hyvä olla pois varhaiskasvatuksesta tai koulusta viiden päivän ajan. Näin myös silloin, kun lapsi on oireeton.

Jos kyseessä on satunnainen altistuminen varhaiskasvatuksessa, koulussa tai harrastusten parissa ja lapsi saa altistumisen jälkeen oireita, lapsen tulee jäädä heti oireiden ilmaannuttua pois päivähoidosta tai lähiopetuksesta. Lisäksi kodin ulkopuolisia kontakteja tulee välttää vähintään viiden vuorokauden ajan.

Vanhemmat ilmoittavat lapsen sairastumisesta ja poissaolosta kouluun. Jos vanhemmat antavat luvan, koulu voi tiedottaa ilman nimiä mahdollisesta korona-altistumisesta lapsen opetusryhmälle.