Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronanyrkki ei halua rajoittaa lasten ja nuorten harrastamista – Aikuisten ryhmäharrastukset pitäisi saada tauolle

Etelä-Karjalan rokotuskattavuus ensimmäisen rokotuksen osalta nousi yli 90 prosentin.

Etelä-Karjalaan ei ole toistaiseksi luvassa uusia koronarajoituksia. Alueellisen tilannekuvaryhmän mukaan lisärajoituksia ei haluta kohdistaa etenkään lapsiin ja nuoriin. Aikuisten osalta harrastusten keskeyttämiseen sen sijaan kannustetaan edelleen, sillä tilannekuvaryhmän mukaan viikko sitten annettu suositus ei näytä tehoavan toivotulla tavalla vapaaehtoispohjalta.

– Liikuntaa tulee lasten ja nuorten pystyä harrastamaan, eli emme halua rajata lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa eikä harrastustilojen sulkua kannateta, tilannekuvaryhmän varapuheenjohtaja Marjo Numminen toteaa tiedotteessa.

Sen sijaan Numminen vetoaa aikuisiin.

– Toivomme, että aikuiset ottaisivat nyt vastuuta koronapandemian vaikeassa vaiheessa, ettei alueellamme tarvitse mennä kireämpiin rajoituksiin.

Suositus on, että aikuisten merkittävän ja kohtalaisen riskin joukkueurheilu ja ryhmäharrastukset keskeytetään 23. tammikuuta saakka.

Luumäen kunta on noudattanut suositusta ja jäädyttänyt järjestämänsä aikuisten ryhmäharrastukset. Kirjasto ja kuntosalit ovat Luumäellä edelleen avoinna, ja niissä noudatetaan suositusta, jonka mukaan tilassa on kerrallaan korkeintaan kymmenen henkilöä. Palvelukeskus Mäntykodin allasjumpat on keskeytetty, ja ne on korvattu vapailla uintivuoroilla.

Rokotteita otettu nyt hyvää tahtia

Rokotuskattavuus on eteläkarjalaisten ensimmäisten rokotusten osalta ylittänyt 90 prosenttia (90,2). Etelä-Karjala on ensimmäinen maakunta Suomessa, jossa 90 prosentin raja on rikottu. Tartunnan saaneissa korostuu nuorten aikuisten osuus, sillä eniten tartuntoja on ollut 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä.

Eksoten infektioylilääkäri Pekka Suomalaisen mukaan rokottamattomien aikuisten tulisi nyt pysyä pois muiden ihmisten läheisyydestä aina kun se vain on mahdollista.

Rokottamattomat tartuttavat sairastaessaan enemmän, valitettavasti myös rokotettujakin, Suomalainen korostaa.