Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torstaina rekisteröitiin noin 100 koronatartuntaa Etelä-Karjalassa – jäljitys laahaa, tartunnan saaneita pyydetään olemaan itse yhteydessä altistamiinsa ihmisiin

Tilanteen nopean huononemisen takia Eksote toivoo kaikkien noudattavan hygieniaohjeita ja välttävän suuria ihmisjoukkoja sisällä sekä ulkona.

Koronaviruksen tartuntamäärät ovat kovassa kasvussa Etelä-Karjalassa. Torstaina 30. joulukuuta rekisteröitiin jo noin 100 positiivista testitulosta, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote kertoo tiedotteessa.

Noin 75 prosenttia tartunnoista todennäköisesti helposti leviävää omikronmuunnosta.

Terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula kertoo, että tartunnansaaneita ei pystytä jäljittämään yhtä nopeasti kuin aikaisemmin suurten tartuntamäärien takia.

Siksi positiivisen tuloksen saaneita pyydetään olemaan oma-aloitteisesti yhteydessä ihmisiin, joiden kanssa ovat olleet lähikontaktissa kaksi vuorokautta ennen oireita tai oireiden aikana.

Tilanteen nopean huononemisen takia Eksote toivoo kaikkien noudattavan mahdollisimman hyvin hygieniaohjeita ja välttävän suuria ihmisjoukkoja sisällä sekä ulkona.

─ Myös ilotulitteita seuratessa on hyvä pitää turvavälit kunnossa. Omikronmuunnos leviää helposti eikä siltä voi välttyä myöskään ulkoilmassa, jos lähistöllä on paljon ihmisiä, Karhula sanoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa myös, että rokottamattomien todennäköisyys saada koronatartunta on 15-kertainen rokotuksen ottaneisiin verrattuna.

Omikronmuunnos leviää helposti eikä siltä voi välttyä myöskään ulkoilmassa, jos lähistöllä on paljon ihmisiä.

Tuula Karhula