Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta rajaa kirjaston ja liikuntatilojen käytön kymmenelle ihmiselle kerrallaan – tapahtumiin pääsee yhä koronapassilla

Luumäen kunta on päättänyt rajata omistamiensa sisätilojen käytön siten, että kerralla tiloihin pääsee vain kymmenen ihmistä. Päätös astui voimaan maanantaina 13. joulukuuta ja jatkuu joulukuun loppuun asti.

Rajoitus koskee muun muassa Taavetin pääkirjastoa ja Kangasvarren sivukirjastoa, seuratalo Joukolaa ja Jurvalan monitoimitalo Toukolaa sekä kunnan liikuntatiloja eli Taavetti-hallia, kuntosaleja ja jäähallia.

Rajoitukset perustuvat aluehallintoviraston (avi) viime perjantaina tekemään päätökseen.

Seurat ja yhdistykset tai muut toiminnan järjestäjät voivat kuitenkin edelleen järjestää toimintaa suuremmille ryhmille, jos osallistujilta edellytetään koronapassia.

– Seurat ja yhdistykset vastaavat toiminnanharjoittajina toimintansa lainmukaisuudesta liikuntahalleilla, jäähallilla sekä Joukolassa ja Toukolassa, Luumäen kunnan tiedotteessa todetaan.

Esimerkiksi urheiluseura LuPo on ottanut pelitapahtumissaan koronapassin käyttöön.

Osallistujarajoitukset eivät koske varhaiskasvatuksen tai koulujen ryhmiä.

Luumäen kunta on siirtänyt työntekijänsä Etelä-Karjalassa voimassa olevan etätyösuosituksen mukaisesti laajassa mitassa etätöihin ja Luumäen kunnantalon ovet on suljettu asioinnilta. Kunnantalolla asiointia varten tulee varata puhelimitse aika.

Etätyösuositus on voimassa 14. tammikuuta asti. Kunnantalon pääovi avataan kuitenkin 12.–16. tammikuuta aluevaalien ennakkoäänestystä varten.