Avi kieltää Etelä-Karjalassa yli 50 hengen yleisötilaisuudet sisätiloissa sunnuntaista lähtien – rajoituksista voi vapautua koronapassilla

Järjestäjä voi vapautua kokoontumisrajoituksista vaatimalla kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä osallistujilta koronapassia. Ella Karttunen

Sini Lemmetty

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on päättänyt kieltää Etelä-Karjalassa sisätiloissa järjestettävät, yli 50 hengen yleisötilaisuudet.

Määräys astuu voimaan sunnuntaina 5. joulukuuta, ja se on voimassa 31. joulukuuta asti.

Rajoitusten vaihtoehtona on, että tilaisuuden järjestäjä ottaa käyttöön koronapassin.

Koronapassi pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei tarkasteta esimerkiksi henkilökunnalta tai esiintyjiltä.

Avi on ottanut päätöstä valmistellessaan huomioon Etelä-Karjalan Covid-19-tilannekuvaryhmän arvion maakunnan epidemiatilanteesta.

Lisäksi rajoitusten valmistelussa on huomioitu hallituksen hybridistrategia, sosiaali- ja terveysministeriön ohjaus sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arviot tilaisuuksien riskipotentiaalista.

Avin käsittelyssä on tällä hetkellä myös rajoituksia esimerkiksi ryhmäliikuntaan ja messutoimintaan Etelä-Karjalassa. Päätökset noiden tilaisuuksien rajoituksista tulevat ensi viikolla.

Aiheeseen liittyvää

  1. Etelä-Karjalan koronanyrkki suosittelee rajoituksia yleisötilaisuuksiin – rajoitukset voisi kiertää koronapassilla
    3.12.2021 8:00

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka