Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työttömyys laski lokakuussa Etelä-Karjalan kunnista vähiten Luumäellä – työttömiä työnhakijoita maakunnassa on 20 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten

Työttömyyden vähenevä trendi jatkuu Kaakkois-Suomessa. Työttömien määrä laski lokakuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta kaikissa kaakkoissuomalaisissa kunnissa.

Lokakuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli Luumäellä 196 henkilöä. Luumäellä työttömyys kuitenkin laski viime vuoden lokakuuhun verrattuna määrällisesti ja suhteellisesti vähiten muihin Kaakkois-Suomen kuntiin verrattuna. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni kolmella, mikä tarkoittaa kahden prosentin laskua vuoden takaiseen tilanteeseen.

Määrällisesti lasku oli suurinta Kouvolassa, 756 henkilöä, kun taas suhteellisesti työttömien määrä laski eniten Imatralla, jossa työttömiä oli nyt 30 prosenttia vähemmän vuoden takaiseen tilanteeseen nähden.

Etelä-Karjalassa työttömien määrä oli lokakuun 2021 lopussa 5833, mikä on 1418 henkilöä ja 20 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Kunnittain tarkasteltuna korkein työttömyysaste oli Rautjärvellä, 13,1 prosenttia, ja matalin Lemillä, jossa työttömyysaste oli 7,9 prosenttia.

Työttömien määrä laski Kaakkois-Suomessa kaikilla koulutusasteilla ja kaikissa ammattiryhmissä. Alle 25-vuotiaiden työttömyys väheni kolmanneksella edellisvuodesta

Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa 72 prosenttia viime vuoden lokakuusta.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin myyjille, myyntiedustajille ja lähihoitajille. Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi edellisvuodesta eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmissä.