Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: Viikonloppuna 81 koronatartuntaa, joista sunnuntaina ennätykselliset 39 – Tilannekuvaryhmä todennee tiistaina Etelä-Karjalan leviämisalueeksi

Etelä-Karjalassa todettiin sunnuntaina 39 uutta koronavirustartuntaa, mikä on suurin päiväkohtainen luku maakunnassa koko koronapandemian aikana.

Etelä-Karjala varsin todennäköisesti todetaan tiistaina olevan koronan leviämisaluetta. Näin ennakoi alueellisen koronan tilannekuvaryhmän puheenjohtaja ja Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula.

– Kokoonnumme suunnitellusti huomenna (tiistaina) ja teemme koko ajan arviota. Kaikki leviämisalueen kriteerit eivät vielä täyty, mutta on silti hyvin todennäköistä että arvioimme huomenna olevamme leviämisaluetta, koska tartuntoja on lisääntyvästi ja myös sairaalahoidossa olevien määrä on jälleen lisääntynyt, Karhula kertoi sähköpostitse.

Viikonlopun aikana varmistui Etelä-Karjalassa kaikkiaan 81 uutta koronavirustartuntaan. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten koronasivun mukaan positiivisia koronanäytteitä varmistui perjantaina ja lauantaina 21 kappaletta kumpanakin sekä sunnuntaina 39 kappaletta.

Sunnuntain luku on ilmeisesti suurin päiväkohtainen luku Eksotella koko pandemian aikana.

Sairaalahoidossa on Eksotella seitsemän koronapotilasta.

Rajoituksia tai koronapassi

Etelä-Karjalan alueellinen tilannekuvaryhmä kokoontuu seuraavan kerran huomenna tiistaina pohtimaan, onko Etelä-Karjala leviämisaluetta. Jos niin käy, se voisi tietää rajoituksia ravintola- ja tapahtumatoiminnalle, tai vaihtoehtoisesti koronapassien käyttöönottoa.

Rajoituksista päättää aluehallintovirasto AVI.

Tilannekuvaryhmä on jo aikaisemmin antanut vahvan maskisuosituksen julkisiin sisätiloihin, mukaan lukien joukkoliikennevälineet. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä, myös täyden koronarokotesarjan saaneita. Työpaikoille suositellaan etätyötä hybridimallissa. Lisäksi tilannekuvaryhmä suositteli, että rokottamattomat henkilöt eivät toistaiseksi osallistuisi korkean riskin tapahtumiin.

Eksoten toistaiseksi voimassa olevan ohjeistuksen mukaan lievästi oireisia kahdesti rokotettuja ei pääsääntöisesti testata, ellei potilas kuulu erikseen mainittuihin riskiryhmiin tai halua itse testiin.

Tuula Karhula kuitenkin muistuttaa, että erityisesti ilman rokotussuojaa olevia kehotetaan hakeutumaan testiin heti pientenkin oireiden ilmaantuessa ilman viivettä.