Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaakkois-Suomen metsissä liikkuu aiempaa enemmän ilveksiä – poikkeuslupia myönnettiin 27 yksilön pyyntiin

Suomen riistakeskus on myöntänyt Kaakkois-Suomeen poikkeusluvat 27 ilveksen pyyntiin. Lupamäärässä on merkittävää kasvua edelliseen metsästyskauteen nähden, jolloin alueella oli lupa pyytää 19 ilvestä. Kaikki luvat tulivat tuolloin käytetyiksi.

Lupamäärän lisäys perustuu Luonnonvarakeskuksen (Luke) kanta-arvioon, jonka mukaan Kaakkois-Suomen ilveskanta on kasvanut edellisvuodesta. Luke arvioi, että viime vuonna Kaakkois-Suomessa oli 33–35 ilvespentuetta. Yli vuoden ikäisten ilvesten määräksi ennen alkavaa metsästyskautta arvioidaan noin 160–170 yksilöä. Arvio pentueiden määrästä perustuu petoyhdyshenkilöiden Tassu-järjestelmään kirjaamiin pentuehavaintoihin.

Suomen riistakeskus myönsi poronhoitoalueen eteläpuolelle yhteensä 320 kannanhoidollista poikkeuslupaa ilveksen metsästykseen. Poikkeuslupia on kohdennettu alueille, joilla ilveskanta on suurin tai nousussa edellisen vuoden kanta-arvioon verrattuna.

Ilvestä voidaan metsästää koko Kaakkois-Suomen alueella.

Ilveksen metsästysaika alkaa 1. joulukuuta ja päättyy helmikuun lopussa.