Kaakkois-Suomen maanteillä käännellään ensi viikolla nopeusrajoitusmerkkejä – talven nopeusrajoitukset astuvat voimaan torstaista alkaen

Kaakkois-Suomen maanteillä otetaan käyttöön alemmat talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset ensi torstaista 28. lokakuuta alkaen.

Nopeus lasketaan talven ajaksi pääsääntöisesti 80 kilometriin tunnissa. 100 kilometriä tunnissa -nopeusrajoitus jää voimaan Kaakkois-Suomen ely-keskuksen alueella yhteensä 207 kilometrin pituisille tieosuuksille.

Kuutostiellä rajoitus on talvellakin 100 kilometriä tunnissa 16 kilometrin tieosuudella Elimäellä, Utin ja Kaipiaisen välillä, Kaipiaisten ja Kaitjärven välillä, Somerharjun ja Taavetin välillä, Luumäen Rantsilanmäen ja Lappeenrannan Selkäharjun välillä, Selkäharjun ja Muukon välillä sekä Muukon ja Kaukopään välillä.

Moottoriteillä rajoitukset laskevat 100 kilometriin tunnissa lukuunottamatta tieosuuksia, joilla on käytössä vaihtuvat nopeusrajoitukset. Rajoitus voi olla korkeampi hyvällä säällä. 100 kilometriä tunnissa -talvirajoituksen käyttöön siirrytään vaihtuvien nopeusrajoitusten osuuksillakin joulukuun alussa.

Kaakkois-Suomessa vaihtuvat nopeusrajoitukset ovat käytössä 7-tiellä Loviisan Markkinamäen ja Vaalimaan välillä. Lisäksi Kuutostiellä Imatran ja Lappeenrannan Selkäharjun välillä on vaihtuva nopeusrajoitus, mutta suurin sallittu nopeus on aina 100 kilometriä tunnissa.

Talvirajoitusten avulla säästetään elyn arvion mukaan vuosittain jopa kahdeksan ihmisen henki ja estetään kymmeniä loukkaantumisia.

Takaisin kesärajoituksiin siirrytään yleensä maalis-huhtikuun vaihteessa ja vaihtuvien nopeusrajoitusten alueilla maaliskuun alussa.

Talvirajoitusten avulla säästetään elyn arvion mukaan vuosittain jopa kahdeksan ihmisen henki ja estetään kymmeniä loukkaantumisia. Alennetut rajoitukset tukevat elyn mukaan myös kestävän liikkumisen periaatteita polttoaineenkulutuksen ja päästöjen vähetessä sekä päällysteen kuluessa hitaammin.

Huonoilla keleillä kuljettajan vastuulla on ajonopeuden sopeuttaminen vallitseviin olosuhteisiin, jopa rajoitusmerkkiä alhaisemmaksi, ely muistuttaa tiedotteessa.

Ajokelin voi tarkistaa ennen liikenteeseen lähtemistä Liikennetilanne-palvelusta osoitteesta https://liikennetilanne.fintraffic.fi. Palvelusta löytyvät muun muassa kelikamerakuvat ja tiesääasemien tiedot.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka