Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalassa on manner-Suomen korkein koronarokotuskattavuus ja seuraavaksi tavoitellaan 90 prosenttia – Luumäellä 82,4 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on nyt saanut kaksi rokoteannosta

Eksoten tilannekuvaryhmän mukaan 71 prosenttia kuluvalla viikolla koronaan sairastuneista on ollut rokottamattomia.

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmän mukaan maakunnassa on tavoitteena saavuttaa 90 prosentin rokotekattavuus, jotta koronataudin viidenneltä aallolta vältyttäisiin ja terveydenhuolto pystytään turvaamaan.

– Rokotteen ottaminen on ensisijaisen tärkeää maskien pois jättämisessä ja vakavan koronataudin välttämisessä. Maskisuositus on voimassa ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa ja koskee erityisesti niitä henkilöitä, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotesarjaa, tilannekuvaryhmän tiistaina 19. lokakuuta julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

Ryhmä totesi tiistaina, että koronavirusepidemia on Etelä-Karjalan alueella kiihtymisvaiheessa. Kuluneen viikon ajalta koronaan sairastuneista 71 prosenttia oli ilman rokotuksen tuomaa suojaa.

Koronarokotuskattavuus on Etelä-Karjalassa manner-Suomen paras, kun 80,3 prosenttia yli 12-vuotiaista oli saanut kaksi koronarokotusta maanantaihin 18. lokakuuta mennessä.

Tilannekuvaryhmän mukaan rokotteen ottamisen tärkeys korostuu nyt, kun yhteiskunta on avautumassa, urheilu- ja kulttuuritapahtumia järjestetään aktiivisemmin ja ihmiset liikkuvat pikkujoulukaudenkin myötä enemmän: ainoastaan koronarokotteen avulla voi välttää koronatautiin sairastumisen.

– Voidaan sanoa, että rokottamattomat tulevat erittäin suurella todennäköisyydellä sairastumaan koronatautiin tämän tai ensi vuoden aikana, Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula toteaa tiedotteessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen antamista 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2.

Kolmatta annosta suositellaan näille ryhmille aikaisintaan kuusi kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

Luumäellä on jo aiemmin saavutettu ja myös ylitetty 80 prosentin koronarokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä.

THL:n mukaan kaksi rokoteannosta oli tiistaihin 19. lokakuuta mennessä saanut 82,4 prosenttia yli 12-vuotiaista luumäkeläisistä.

Koronatartuntoja on Luumäellä varmistettu toistaiseksi kaikkiaan 22.

Etelä-Karjalan koronatilannekuvaryhmän mukaan maakunnassa koronapassin käytölle ei tällä hetkellä ole tarvetta, kun voimassa ei ole rajoituksia.