Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koululaisten koronarokotukset Luumäellä alkavat ensi torstaina – walk in-mahdollisuus on käytössä Lappeenrannassa

Eksote aloittaa koronarokotusten antamisen Luumäen kouluilla ensi viikon torstaina 2. syyskuuta.

Rokotuksiin ei tarvitse varata aikaa etukäteen, vaan rokotuksiin tullaan kouluterveydenhoitajalta saatujen ohjeiden mukaisesti.

Rokotus voidaan antaa vain jo 12 vuotta täyttäneille. Jos oppilas täyttää 12 vuotta vasta myöhemmin tänä vuonna, saa koronarokotuksen vasta 12 vuotta täytettyään. Rokotusohjeet voi kysyä omalta kouluterveydenhoitajalta. Rokotukset annetaan lapsille ja nuorille käytettäväksi hyväksytyillä Pfizerin ja Modernan valmisteilla.

Eksote toivoo myös, että mahdollisimman moni abiturientti kävisi ottamassa toisen rokotuksen kirjoituksien mahdollistamiseksi, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut 8 viikkoa.

Eksote järjestää edelleen myös walk in -rokotuksia. Lappeenrannan IsoKristiinaan voivat tulla eteläkarjalaiset kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat ensimmäiseen koronarokotukseen ilman ajanvarausta arkipäivisin kello 9.30–14.30.

Eksotesta muistutetaan, että rokotteet ovat turvallisia ja tehokkaita. Rokotus vähentää viruksen leviämistä, joten mahdollisimman laajalla rokotekattavuudella on mahdollista lieventää lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitusten tarvetta.