Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluehallintovirasto tiedotti uusista rajoitustoimista Etelä-Karjalassa – turvavälit yli kymmenen hengen sisätilaisuuksissa pitää pystyä takaamaan

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa tehneensä päätöksen Eksoten alueelle määrättävistä kokoontumisrajoituksista. Eksoten alueellinen koronakoordinaatioryhmä suositteli rajoituksia, minkä pohjalta päätös tehtiin.

Sairaalahoidon tarpeen kerrotaan olevan kasvussa, terveydenhuollon kantokyvyn uhattuna ja tartunnanjäljityksen ruuhkautuneen.

Lähikontakti pitää voida välttää, mutta ihmisten määrää ei rajata

Aluehallintovirastolta tiistaina tulleessa tiedotteessa sanotaan, että 25. elokuuta lähtien sisätiloissa yli kymmenen hengen yleisötilaisuuksissa ja kokouksissa osallistujilla tulee olla mahdollisuus pitää turvavälit toisiinsa. Tämä tarkoittaa kahden metrin etäisyyttä toisiin ihmisiin yli vartin kestävässä tilanteessa. Hygieniaohjeet on huomioitava tilaisuuksien järjestelyissä.

Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi kuitenkin edelleen järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta. Yli 50 henkilön tilaisuuksissa ulkona ihmisillä täytyy myös olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta turvavälejä ei varsinaisesti vaadita.

Paikallisilta terveysviranomaisilta voi kysyä neuvoa

Jos sisätilaisuuksissa on yli kymmenen henkilöä tai ulkotilaisuudessa yli 50 henkilöä, järjestäjän tulee noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n 31. toukokuuta julkaisemaa ohjetta koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Ohjeessa muistutetaan, että tilaisuuden järjestäjän on hyvä olla yhteydessä paikallisiin terveysviranomaisiin tilaisuuden terveysturvallisuuden varmistamiseksi, mikäli jossakin asiassa on epävarmuutta. On myös hyvä ottaa huomioon tilanteeseen saapuvien ihmisten asuinalueiden epidemiatilanne.

Päivitetty ohje löytyy muun muassa Valtioneuvoston sivuilta.

Tiedotteessa muistutetaan vielä, että eri toimijoita velvoitetaan ohjeistamaan ihmisiä, järjestämään oleskelu mahdollisimman väljästi ja tehostamaan pintojen puhdistusta.