Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ellen ja lotat virittävät järjestökeskustelua lauantaina Kotkaniemen puutarhassa – paneelikeskusteluihin osallistuu muun muassa europarlamentaarikko Heidi Hautala

P. E. Svinhufvudin muistosäätiö ja Kotkaniemi-säätiö järjestävät presidenttimuseo Kotkaniemessä seminaarin teemalla ”Ellen ja lotat”. Ensi lauantaina 7. elokuuta kello 13.30–16.30 järjestettävä seminaari liittyy Lotta Svärd -järjestön 100-vuotisjuhlavuoteen.

Tilaisuus pidetään Kotkaniemen puutarhassa. Yleisön toivottaa tervetulleeksi presidenttipari Ellen ja P.E. Svinhufvudin pojanpojanpoika, varatuomari Eino Svinhufvud. Hänellä on seuranaan vieraita menneisyydestä, eli näyttelijöitä lottiin liittyvissä rooliasuissa.

Iltapäivän aikana keskustellaan järjestöjen ja verkostojen merkityksestä 2020-luvun Suomessa. Ohjelmassa on kolme paneelikeskustelua. Naisista politiikan ja elinkeinoelämän uudistajina keskustelevat Euroopan parlamentin jäsen Heidi Hautala ja Mothers in Business MiB ry:n puheenjohtaja Susanna Mikkonen. Järjestöt arjen ja työn parantajana -aihetta käsittelevät Marttaliiton puheenjohtaja, emerita ja Savonlinnan kaupunginvaltuutettu Lea Sairanen ja alueasiantuntija Anu Pohjamo OAJ Etelä-Karjalasta.

Some ja kansainväliset verkostot yhteiskunnan kehittäjinä -aiheesta taittavat peistä Taavetin lukion ylioppilaskunnan puheenjohtaja Solja Kainlauri, Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan toiminnanjohtaja Arttu Kaukinen sekä Aiesec Finland hallituksen jäsen, toimitusjohtaja Sofia Pohls.

Keskustelun moderaattoreina toimivat tohtori Kati Katajisto ja maisteri Marjo Timonen.

Päivän päätteeksi Lotta Svärd Säätiön toiminnanjohtaja Anne Nurminen puhuu aiheesta Lotta Svärd ja yhteiskunnan rakentaminen tänään.

Seminaaria voi seurata livelähetyksenä Kotkaniemen Facebook-seinältä.