Lakimies toi palvelunsa kotikylälle – Mikko Laapas hoitaa monenlaisia lakiasioita, mutta viihtyy erityisesti rikosoikeuden ja verotuksen parissa: "Näkökulma esimerkiksi rikosjutuissa vaihtuu sen mukaan, olenko uhrin vai syytetyn puolella"

Lakimiehen työ on Mikko Laappaan mukaan pitkälti kirjoittamista, ja tietoliikenneyhteydet mahdollistavat helsinkiläiselle lakimiehelle työnteon myös Laappaan kylältä käsin. Oikeuskäsittelyissä paikallaolo on välttämätöntä, mutta asiakaskohtaamiset sujuvat pitkälti puhelin- ja videoyhteyksin, ja asiakirjat kulkevat sähköpostissa. Kuvassa poseeraa myös Laappaan vanhempien berninpaimenkoira Nuppu. Soile Tankka

Lämmin, suorastaan helteinen kesäilta vaikuttaa leppeältä, kun ympärillä on hiljainen luonto, ja terassilta avautuu avara näkymä tyynenä hiljaa väreilevälle Ala-Hirvakselle. Mielikuva tyylikkääseen pukuun sonnustautuneesta lakimiehestä toimistossa, jonka kirjahylly notkuu lakikirjojen painosta, rikkoutuu. Sortseissa ja t-paidassa suvun kesäpaikkana toimivalla tilalla tulijaa tervehtivä Mikko Laapas istahtaa terassituoliin kannettava tietokone kainalossaan. Puvullekin on paikkansa, mutta lakimiehen työtä voi hyvin hoitaa myös kevyemmällä varustuksella ja etäyhteyksillä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Luumäen Lehden sisällöt.

Tilaa 1 kk 1 € Tilaa 3 kk 4 €/kk Olen jo tilaaja