Henkilöauton raju ulosajo Kuutostieltä johti 15 metrin ilmalentoon Luumäellä – Hurjasta tilanteesta huolimatta kuljettaja loukkaantui lievästi

Henkilöauto ajautui ulos Kuutostieltä tiistaiaamuna. Luumäen palokunta / Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Joonas Laine

Henkilöauto ajautui ulos Kuutostiellä Luumäellä tiistaiaamuna. Onnettomuus tapahtui Jurvalan läntisen ja itäisen liittymän välisellä osuudella.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai hälytyksen tieliikenneonnettomuudesta hieman ennen kello puoli kahdeksaa.

Auto oli matkalla Lappeenrannan suuntaan kunnes se ajautui tiestä oikealle ajosuuntaan nähden. Auton kyydissä oli vain sen kuljettaja.

– Auto oli ajautunut aika jyrkässä kulmassa valtatieltä ulos ojanpenkkaan ja ottanut siitä hypyn, noin 15 metrin ilmalennon. Todennäköisesti se on pyörähtänyt sitten kyljen kautta ympäri ja jäänyt kyljelleen tienluiskaan penkan päälle, ylipalomies Jorma Mänttäri Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo.

Hurjalta vaikuttaneesta tilanteesta huolimatta kuljettaja loukkaantui lievästi, Luumäen palokunta kertoi onnettomuuden jälkeen.

Mänttärin mukaan kuljettaja oli todennäköisesti päässyt itse pois autosta. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle hän oli jo ensihoitajien hoidettavana, ja hänet kuljetettiin sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Ulosajon tarkka syy ei ole Mänttärin mukaan tiedossa. Hänen mukaansa auton nopeus lienee ollut sen ilmalennosta päätellen lähellä onnettomuuspaikan kohdalla olevaa 100 km/h nopeusrajoitusta.

Kuutostien oikeanpuoleinen kaista oli hetken aikaa poissa käytöstä paikalla olleiden pelastuslaitoksen yksiköiden vuoksi. Paikalla oli kolme isoa yksikköä, johtoauto sekä kaksi ambulanssia.

Onnettomuusauto pysähtyi selvästi ulos tieltä, ja liikenne onnettomuuspaikalla jatkuu normaalisti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka