Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote rokottaa nyt 12–15-vuotiaita riskiryhmäläisiä – vielä rokottamattomien ajat alkavat olla vähissä

Kaikille 12–15-vuotiaille, riskiryhmään 1 kuuluville nuorille pääsee varaamaan aikoja koronarokotukseen Etelä-Karjalassa. Ryhmään kuuluvien rokotukset aloitettiin tänään maanantaina ja ne toteutetaan Lappeenrannan IsoKristiinassa ja Imatran Torigalleriassa.

Eksote ilmoittaa tiedotteessa siirtyvänsä rokottamaan seuraavaksi riskiryhmään 2 kuuluvia 12–15-vuotiaita. Tarkempi aika tiedotetaan myöhemmin.

12–15 vuotiaiden aikoja voi varata soittamalla Eksoten koronarokotusajanvarausnumeroon 05 352 2355.

Jos nuori ei ole kykenevä tai halukas päättämään rokotuksestaan itse, rokottamiseen kysytään suostumusta huoltajailta. Jos nuorella on useampi kuin yksi huoltaja, tarvitaan suostumus rokottamiseen kaikilta huoltajilta.

Eksotelle heinäkuussa saapuvat rokotteet menevät pitkälti tehosterokotuksiin. Rokotusaikoja ensimmäisen rokotteen ottamiseen on silloin vähemmän tarjolla, ja Eksote kehottaakin rokottamattomia 16 vuotta täyttäneitä tutkimaan, löytyykö rokotusta varten vapaita aikoja. Aikoja voi tutkia Eksoten sähköisessä ajanvarauspalvelussa.

– Avaamme todennäköisesti hieman ykkösrokotusaikoja viikonlopuille 27. kesäkuuta alkaen. Alustavan tiedon mukaan syksyllä saapuu rokotteita todella niukasti, joten jos rokotteen haluaa, niin kannattaa olla aktiivinen hyvissä ajoin, Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto kehottaa tiedotteessa.