Eksote kutsuu jo 16 vuotta täyttäneitä koronarokotukseen – sähköinen asiointi on viikonloppuna pois käytöstä

Eksote on avannut tänään torstaina ajanvarauksen koronarokotuksiin kaikille 16 vuotta täyttäneille. Käytettävä rokote on joko Pfizer-Biontech tai Moderna kaikille alle 65-vuotiaille.

Eksote ennakoi ajanvarausten ruuhkautumista, sillä sähköisessä asiointipalvelussa on käyttökatkos perjantaista 11. kesäkuuta kello 21 alkaen. Katkos jatkuu maanantaihin 14. kesäkuuta aamukahdeksaan asti. Tänä aikana rokotusaikoja ei voi varata sähköisesti.

Tällä hetkellä käytettävät rokotteet ovat Eksoten tiedotteen mukaan osoittautuneet erittäin tehokkaiksi oireettomien ja oireellisten tartuntojen estämisessä. Molempien mRNA-rokotteiden teho oireisen COVID-19-infektion ehkäisyssä on noin 95 prosenttia. Teho alkaa jo noin 12 vuorokautta ensimmäisen rokotuksen jälkeen.

Rokotteen ottaminen loma-aikana on Eksoten mukaan suositeltavaa, jotta mahdollisimman moni saa suojan Covid-19 -taudilta.

– Kaikki 16 vuotta täyttäneet pääsevät torstaista lähtien varaamaan ajan koronarokotukseen. Tämä on hyvä uutinen kaikille ja toivommekin, että mahdollisimman moni varaa ajan,rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka