Kevään ylioppilas Deria Kurkan tarjoaa nuorille tukea luovaan kirjoittamiseen

Soile Tankka

Kallion ilmaisutaidon lukiosta tänä keväänä ylioppilaaksi valmistuva luumäkeläislähtöinen Deria Kurkan käynnistää luumäkeläisnuorille suunnatun luovan kirjoittamisen kurssin. Maksuton kurssi alkaa 1. kesäkuuta Taavetin koulun tiloissa kello 15, ja kokoontumisia on yhteensä viisi.

Oma huone -niminen kurssi on suunnattu 2001–2007 syntyneille, niin pidempään kirjoittaneille kuin aloittelijoillekin. Kullekin päivälle on oma aihe, ja osallistujat saavat myös kotitehtävän seuraavaa kokoontumiskertaa varten.

Kurkan näkee erityisen tärkeänä sen, että nuoret voivat tuoda esille kirjoituksiaan, ja saada niistä kannustusta ja palautetta.

– En halua ohjata siihen, miten pitäisi kirjoittaa, vaan toivon, että kirjoittajille tulee sellainen tunne, että heidän ajatuksiaan arvostetaan ja kuullaan. Kurssin nimi Oma huone on valittu sillä ajatuksella, että ryhmässä on yhtä turvallista lukea omia kirjoituksiaan kuin kotona omassa huoneessa, hän kertoo.

Kurkan on itse kirjoittanut runoja nuoresta pitäen, ja viime aikoina hän on kiinnostunut esseiden kirjoittamisesta. Hän toimii myös tämän vuoden J.H. Erkon runokilpailun raadissa.

Kurssille voi ilmoittautua viimeistään perjantaina 28. toukokuuta mennessä osoitteeseen nuortenomahuone@gmail.com.

Toivon, että kirjoittajille tulee sellainen tunne, että heidän ajatuksiaan arvostetaan ja kuullaan.

Deria Kurkan

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka