Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntavaalit | Ennakkoäänestys alkaa huomenna – Luumäellä äänestyspaikat ovat kunnantalo ja Jurvalan monitoimitalo

Kesäkuun kuntavaalien ennakkoäänestyspaikat aukeavat äänioikeutetuille huomenna keskiviikkona 26. toukokuuta. Koronapandemian takia ennakkoon voi äänestää kahden viikon ajan, aina 8. kesäkuuta asti.

Luumäellä on kaksi ennakkoäänestyspaikkaa, joiden aukioloajat on porrastettu eri tavoin. Luumäen kunnantalon Käräjäsalissa Taavetissa voi käydä antamassa äänensä kaikkina arkipäivinä kello 10–18 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10–14. Toinen ennakkoäänestyspaikka on Jurvalan monitoimitalo Toukolan kahvio, joka on äänestäjille avoinna arki-iltapäivisin kello 14–18 ja viikonloppuisin kello 10–14.

Luumäen keskusvaalilautakunnan sihteeri Helena Metsämuuronen toivoo, että kahden viikon ennakkoäänestysaika hyödynnettäisiin tasaisesti, jotta ruuhkilta äänestyspaikoilla vältyttäisiin.

Ennakkoäänestys ulkomailla on mahdollista 2.–5. kesäkuuta.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13. kesäkuuta. Luumäellä vaalipäivän äänestys toteutetaan kunnantalon tiloissa Taavetissa. Äänestyspaikka on avoinna klo 9–20.

Kotiäänestykseen ilmoittautuminen päättyy 1. kesäkuuta klo 16.

Vaalitulokset vahvistetaan 16. kesäkuuta, ja uusi kunnanvaltuusto aloittaa työnsä 1. elokuuta.