Presidenttimuseo Kotkaniemi avautuu kesään uusin kujein: Luontopolku johtaa muun muassa P.E. Svinhufvudin ampumapaikalle ja Ellen Svinhufvudin ankka-aitaukselle – laituriin voi saapua nyt veneellä

Kotkaniemen kesäkausi alkaa ensi lauantaina. Paikan päällä ei pidetä varsinaista avajaisjuhlaa, mutta avajaisia pääsee seuraamaan netin välityksellä. Kaisa Juntunen

Presidenttimuseo

Presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo Kotkaniemi sekä museokahvila Ellen avautuvat kesäkauteen lauantaina 15. toukokuuta.

Kotkaniemi on toukokuussa avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10–15. Kesäkuun alusta alkaen museo ja kahvila ovat avoinna kuutena päivänä viikossa, museon tiedotteessa kerrotaan. Museoon pääsee korkeintaan 15 asiakasta kerrallaan.

Museolta lähetetään kesäkauden alkamista juhlistava Facebook-livelähetys lauantaina 15. toukokuuta kello 11. Lähetys on katsottavissa Kotkaniemen museon Facebook-sivuilla.

Kotkaniemessä otetaan toukokuussa käyttöön Koppolniemen niemenkärjen kiertävä luontopolku ja veneilijöitä palveleva venelaituri. Luontopolku on osittain esteetön ja johdattaa kävijät presidenttiparin lempipaikoille, kuten P.E. Svinhufvudin ampumapaikalle, Ellen Svinhufvudin ankka-aitaukselle ja perheen uimapaikoille.

Museossa on esillä on kotimuseon perusnäyttelyn lisäksi viime vuonna avautunut ”P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies” -näyttely. Lisäksi tiloissa on esillä Kotkaniemen valokuvakokoelman kuvia. Kuvakokoelma sisältää Svinhufvudin suvulle kuuluneista ja Kotkaniemessä olleista valokuvista, jotka on luetteloitu ja digitoitu kuluneen talven aikana.

Valokuvakokoelman luettelointiin saatiin Karjalan kulttuurirahaston ja Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiön apurahat.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka