Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnan liikuntatilat avattiin käyttäjille – henkilömäärissä noudatetaan tarkasti voimassa olevia määräyksiä, Taavetti-hallissa pingispallot kertovat tulijalle käyttäjien luvun

Luumäen kunnan hallinnoimat liikuntatilat avautuivat käyttäjille toukokuun alusta alkaen, vaikka Eksote on antanut yleisen suosituksen liikuntatilojen pitämisestä suljettuina toukokuun loppuun asti.

Viime viikon tiistaina kokoontunut Etelä-Karjalan Covid19-tilannekuvatyöryhmä tarjosi kunnille mahdollisuuden arvioida tilojen avaamista kunnan oman koronatilanteen valossa. Luumäen kunnan johtoryhmä totesi keskiviikkona, ettei Luumäellä ole esiintynyt uusia tartuntoja useampaan kuukauteen. Johtoryhmä päätti, että tiloja voidaan avata rajoitetuin kävijämäärin.

Kunnan tiedotteen mukaan sisätiloissa noudatetaan Aluehallintoviraston (avi) määräämiä rajoituksia.

Kuntosalien henkilömäärä on tiukasti rajattu. Taavetti-hallin kuntosalilla saa kunnan ohjeistuksen mukaan olla korkeintaan kuusi henkilöä ja Kangasvarren kuntosalilla korkeintaan kolme henkilöä yhtä aikaa.

Taavetti-hallin ja Kangasvarren koulun liikuntasaleissa voi olla korkeintaan kuuden aikuisen muodostamia ryhmiä. Vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneitä saleissa voi olla koolla kymmenen.

Kunnan tiedotteessa muistutetaan, että ryhmäliikunnassa on huomioitava avin määräys lähikontaktien välttämisestä. Kaikki kilpailullinen toiminta on edelleen kiellettyä.

Joka päivä katsotaan edellisen illan käyttäjämäärät, ja jos ne ylittyvät, tilat joudutaan taas sulkemaan.

Pasi Kyllönen

Kunnan liikunnanohjaaja Pasi Kyllösen mukaan tiloihin ei muodostunut ruuhkia ainakaan viime viikonloppuna ja alkuviikosta.

Kunta valvoo tilojen käyttöä päivittäin.

– Toivottavasti ihmiset noudattaisivat rajoituksia. Joka päivä katsotaan edellisen illan käyttäjämäärät, ja jos ne ylittyvät, tilat joudutaan taas sulkemaan, Kyllönen huomauttaa.

Kyllönen on kehittänyt Taavetti-hallin pääovien tuntumaan yksinkertaisen laskurin, jonka perusteella tulija tietää kuinka monta käyttäjää tilassa jo on.

– Siinä siirretään pingispalloja kiposta toiseen. Järjestelmä toimii hyvin, kunhan ihmiset muistavat siirtää pallon poislähtiessään, Kyllönen sanoo.

Kunta antoi mahdollisuuden jäädyttää liikuntakortit koronasulun ajaksi. Jäädytetyn kortin voi aktivoida kertomalla sähköpostitse haluamansa aloituspäivän Luumäen kirjastoon sähköpostilla, tai ottamalla yhteyttä Pasi Kyllöseen.

Kortin aktivointi kestää yhdestä kahteen arkipäivää. Kortille lisätään sulun takia käyttämättä jääneet päivät.