Vaalitoimitsijat voivat varata rokotusaikoja Etelä-Karjalassa – Lasten ja nuorten sisäharrastukset alkamassa toukokuussa

Mikäli tilanne jatkaa laskuaan, myös lasten ja nuorten paikallinen pelitoiminta käynnistyy toukokuun alussa.

Eteläkarjalaiset vaalivirkailijat voivat alkaa varaamaan rokotusaikoja. Alueellinen tilannekuvaryhmä tiedottaa, että ajan voi varata Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten asiointipalvelun kautta.

Tiistaina kokoontunut koronanyrkki kertoo tiedotteessa, että kesäkuun kuntavaalien kotiäänestyksestä huolehtivat vaalitoimitsijat ja laitosäänestyksen toimittavat vaalivirkailijat sekä vaalitoimikuntien puheenjohtajat, varapuheenjohtajat, jäsenet ja varajäsenet rokotetaan.

Toimet vaalivirkailijoiden rokottamiseksi voidaan käynnistää, koska valtioneuvoston asetus on tullut voimaan maanantaina.

– Jos on yli 65-vuotias, tulee aika varata Astra Zeneca -rokotteen rokotusajoille ja jos on 64-vuotias tai nuorempi tulee aika varata Pfizer&Biontech/Moderna -rokotteiden rokotusajoille, ryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula sanoo tiedotteessa.

Harrastustoimintaa vapautetaan asteittain

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa on vapautettu eilisestä alkaen. Tänään tilannekuvaryhmä on keskustellut 2001–2007 syntyneiden sisäharrastusten käynnistämisestä.

Suosituksen mukaan 2001–2007 syntyneet saavat harrastaa sisätiloissa toukokuun alusta, jos epidemiatilanne pysyy maltillisena ja yli 2 metrin etäisyys harrastajien kesken säilyy. Pukuhuoneiden käyttö tulee minimoida.

Mikäli tilanne jatkaa laskuaan, lasten ja nuorten paikallisen pelitoiminnan käynnistäminen voi alkaa toukokuun alussa.

Tilannekuvaryhmä on suositellut, että 2001–2007-syntyneiden harjoittelua voidaan käynnistää enintään 20 osallistujan ryhmissä.

Tilanteen turvallisuutta arvioidaan viikoittain. Valtakunnallisessa exit-strategiassa lasten ja nuorten harrastustoimintaa pyritään laajemmin avaamaan ulkotiloissa toukokuussa.

Nyt 2008 syntyneiden tai sitä nuorempien harrastustoiminta sallitaan sisätiloissa enintään 10 hengen ryhmissä ja ulkotiloissa enintään 20 hengen ryhmissä.

Ottelu- ja esitystoiminta on edelleen tauolla. Harjoituspelejä ei sallita ja ulkoharrastuksissa pukuhuoneita ei tule käyttää.

Uimahallit ja kuntosalit kiinni toukokuun loppuun

Julkiset tilat pysyvät kiinni, mutta yksityiset saavat avata tilansa lauantaista 24. huhtikuuta alkaen. Tilannekuvaryhmä suosittelee kunnille edelleen julkisten tilojen kuten uimahallien ja kuntosalien pitämistä yleisöltä suljettuna 31. toukokuuta saakka.

– Yrittäjille tämä on ollut todella hankalaa aikaa. Nyt erilaiset asiakastilat saa avata. Toimintaa toivotaan kuitenkin järjestettävän vastuullisesti, jotta uusilta tartuntaryppäiltä ja tautiaalloilta sekä niiden mukanaan tuomilta rajoituksilta vältytään, Karhula kertoo tiedotteessa.

Toimijoiden tulee huomioida edelleen voimassa oleva tartuntatautilain 58 d päätös. Päätös velvoittaa esimerkiksi, että asiakkaalla tai osallistujalla pitää olla mahdollisuus säilyttää yli kahden metrin turvaväli toimijan tiloissa.

Voimassa olevat alueelliset ohjeet löytyvät Eksoten ja kuntien verkkosivuilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka