Ikkunasta ikkunaan, kulttuurista nauttimaan – kevään kulttuuripolku on valmistunut Taavettiin ja Jurvalaan

Kaikkiaan yhdeksäntoista näyteikkunaa tarjoaa luumäkeläisille terveysturvallista kulttuuriantia huhti- ja toukokuun ajan. Ajatuksena on, että ikkunoiden sisältöä voi käydä tutkimassa vaikkapa iltakävelyn yhteydessä.

Kulttuuripolun ikkunoista enemmistö sijaitsee Taavetissa, mutta myös Jurvalan Toukolan ikkunat ovat mukana osana polkua.

Ikkunat tarjoavat monipuolisen kattauksen kotiseutuhistoriaa, kirjallisuutta, taidetta, musiikkia, käsitöitä ja lapsenmielisyyttä. Liikkeelle voi lähteä ikkunasta numero yksi Luumäen kunnantalolta, jossa ovat esillä Kotkaniemen kesä ja Taavetin linnoitus -aiheet Luumäen kunnan ja CreativeKaikun kokoamina. Linnalantieltä löytyy myös Luumäen Osuuspankin ikkuna, jossa on esillä pankkihistoriaa ja Lions Club Luumäki / Ellenin kuvia.

Taavetin kirjastosta mukana on neljä ikkunaa – Mokoma-yhtyeen ikkunan ja Myyrä-ikkunan lisäksi esillä on Kannuskosken elämää ennen ja nyt sekä Taavetin koulun iltapäivätoiminnan ikkuna Minä, pieni ihminen.

Seuratalo Joukolan kolmessa ikkunassa voi tutustua Taavetin historiaan ja taiteeseen Eläkeliiton Luumäen yhdistyksen kokoamana, ja Pajatiellä sijaitsevan Luumäen taitokeskuksen ikkunan nimi Käsin kertoo jo ikkunan tarjonnasta.

Luumäen seurakunnan kirpputori Postillan ikkunassa voi selvittää, mikä on Postilla. Toinen seurakunnan ikkuna kuuluu päiväkerholle, ja sen aiheena on Lapset ja luonto. Ikkuna löytyy seurakuntakeskuksen alakerran puolelta rakennuksen takapuolelta.

Taavetin päiväkoti on koonnut kierrätystaidetta koulukeskuksen C-rakennuksen eli vanhan lukion ikkunaan.

Taavetissa kävelykierroksen voi päättää tutustumalla Linnalantie 45:n tyhjän liiketilan ikkunaan, johon MLL:n Luumäen yhdistys on järjestänyt pehmoeläinten huviretken.

Kulttuuripolku ulottuu Jurvalaan eri puolille monitoimitalo Toukolaa. Kangasvarren kirjaston ikkunoissa esittäytyvät Kotiteollisuus-yhtye ja Nalle Puh. Kangasvarren Marttalan ja lähetyspiiri Rättiksen ikkunassa voi ihastella vanhoja käsitöitä, ja Toukolan ikkunan aiheena on Kangasvarren nuorisoseuran soittokunta.

Kulttuuripolusta on koostettu kartta, johon voi tutustua Luumäen kunnan verkkosivulla www.luumaki.fi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka