Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulut palaavat ensi maanantaina lähiopetukseen – koronatilanne on yhä veitsen terällä: "Tilannekuvaryhmä arvioi lähiopetukseen paluun hyödyt suuremmiksi kuin mahdolliset haitat"

Muut koronarajoitukset - ja suositukset säilyvät ennallaan.

Yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset voivat palata lähiopetukseen ensi viikon maanantaista 12. huhtikuuta alkaen. Tiistaina kokoontunut alueellinen Covid19-tilannekuvatyöryhmä arvioi, että lähiopetuksen tarve on ilmeinen, ja että tartuntatautitilanne alkaa sallia lähiopetukseen palaamisen.

Nykylainsäädäntö mahdollistaa etäopetuksen vain niin kauan, kuin se on alueellisen koronatilanteen vuoksi välttämätöntä, tilannekuvatyöryhmä toteaa tiedotteessa.

Tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajan Tuula Karhulan mukaan lähiopetukseen palaamisen perusteena on lasten ja nuorten hyvinvointi.

– Koronaepidemian tilanne Etelä-Karjalassa on edelleen veitsen terällä, Karhula varoittaa ja kertoo, että tilannetta tarkkaillaan viikoittain ja jopa päivittäin, jotta koulunkäynti toteutuu turvallisena.

– Jos tilanne huononee, myös lähiopetusta joudutaan arvioimaan uudelleen, Karhula toteaa.

Oppilaitosten vastuulla on huolehtia terveysturvallisuudesta, muun muassa turvavälien toteutumisesta ja käsihygieniasta.

– Tilannekuvaryhmä arvioi lähiopetukseen paluun hyödyt suuremmiksi kuin mahdolliset haitat. Muita suosituksia tulee noudattaa nyt erityisen huolellisesti ja rajata koulun ulkopuoliset kontaktit minimiin, Karhula muistuttaa.

Karhulan mukaan opetuksen järjestäjien on hyvä pohtia erilaisia käytettävissä mahdollisuuksia koronaviruksen leviämisen torjuntaan.

Kunnat voivat itse päättää toisen asteen opetuksen järjestelyistä, ja ottaa käyttöön hybridimalleja. Tilannekuvatyöryhmä suosittelee koronatilanteen vuoksi vuoroviikkomallia erityisesti Lappeenrannan lukioihin. Yläkoulujen osalta ratkaisu edellyttää aluehallintoviraston tai Eksoten hallituksen päätöstä.

Tilannekuvaryhmän suositusta vuosiluokkien 1–6 lisätoimenpiteistä jatkettiin 30. huhtikuuta saakka. Suosituksessa kehotetaan muun muassa välttämään yhteisryhmiä ja kiertävien opettajien käyttöä.

Etelä-Karjalan alueella säilyy edelleen yksityishenkilöitä koskeva kuuden hengen kokoontumisrajoitus kaikissa sisä- ja ulkotiloissa.