Kotitalouksien jätteet hyötyjäteasemalle veloituksetta

Nyt kannattaa tehdä kevätsiivoukset kunnolla, sillä Taavetin hyötyjäteasemalla, nykyisellä Hyödyksi-asemalla, otetaan kotitalouksien puutarha-, romu- ja muuta jätteiden vastaanottoa veloituksetta toukokuussa.

Nyt on oikea aika kärrätä puutarhajätteet jäteasemalle, jonne toukokuussa saa tuoda muutakin jätettä maksutta. Parin vuoden takaisessa arkistokuvassa Anne Valkonen ja Mika Horppu.

Juhani Partanen

Nyt kannattaa tehdä kevätsiivoukset kunnolla, sillä Taavetin hyötyjäteasemalla, nykyisellä Hyödyksi-asemalla, otetaan kotitalouksien puutarha-, romu- ja muuta jätteiden vastaanottoa veloituksetta toukokuussa. Etelä-Karjalan Jätehuollon tarjous on voimassa myös syyskuussa.

Kotitalouksien jätteitä otettiin vastaan jo viime vuonna miehitetyillä hyötyjäteasemilla. Etelä-Karjalan Jätehuollossa viime vuotinen kokeilu koettiin hyväksi.

— Saimme paljon myönteistä palautetta viime vuoden maksuttomasta kampanjastamme, joten päätimme jatkaa käytäntöä tänäkin vuonna hieman lyhennetysti, Etelä-Karjalan Jätehuollon toimitusjohtaja Mika Suomalainen kertoo.

Veloitukseton vastaanotto koskee kotitalouksilta tulevia pieneriä, eli henkilöauton peräkärrikuormia ja pakettiautollisia. Vastaanotettavat jätteet ovat esimerkiksi rakennus- ja purkujätettä tai käyttökelvottomia huonekaluja sekä aina maksutta vastaanotettavia kotitalouksien vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja puutarhajätteitä. Maksuton kampanja ei kuitenkaan koske asbestijätettä.

Taavetin Hyödyksi-asema on toukokuussa avoinna tiistaisin klo 12-18, keskiviikkoisin klo 9-14 ja lauanataisin klo 9-12.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka