Meidän kesken: Vuoden 1974 ylioppilaat tutustuivat Kotkaniemeen — luokka vaalii yhteisöllisyyttä kokoontumalla Luumäellä viiden vuoden välein

Rehtorimme Antti Kari lakitti 1974 yhteensä 29 Taavetin lukion ylioppilasta. Olimme täynnä tulevaisuuden uskoa ja valmistauduimme jatko-opintoihimme. Olimme vapaat internetistä,

Luumäellä muistojaan verestäneet ylioppilaat yhteiskuvassa. Alarivissä vasemmalta Jouko Nurmilaukas, Pekka Pykäläinen, Markku Karvanen, miesten takaa kurkistamassa Jaana Isomäki (os. Kääpä), Liisa Punkkinen (os. Huhtiniemi), Liisa Smeds (os. Weijo), Anne Hilden (os. Hillgen), Sari Antikainen ja Marja-Leena Karvanen (os. Piira). Ylärivissä vasemmalta Heikki Svinhufvud, Anne Hermunen (os. Huopainen), Ritva Kämäri (os. Huopala), Osmo Sintonen, Maija-Liisa Pätäri, Virpi Anttonen (os. Pesu) ja Merja Uusitupa (Loisa). Äärimmäisenä oikealla kunnanjohtaja Anne Ukkonen. Kuvasta puuttuvat tapahtumaan osallistuneet Ari Hyytiäinen ja Veikko Mäkitalo. (Kuva: Lev Pervykh)

Jouko Nurmilaukas

Rehtorimme Antti Kari lakitti 1974 yhteensä 29 Taavetin lukion ylioppilasta. Olimme täynnä tulevaisuuden uskoa ja valmistauduimme jatko-opintoihimme. Olimme vapaat internetistä, somesta ja Facebookista, toisin sanoen normaaleja maalaiskunnan nuoria.

Opiskelu merkitsi muuttoa Luumäeltä, mikä oli monille ikkuna tulevaisuuteen. Ikäluokkamme oli onnekas siinä, että opintojen jälkeen useimmille avautui kokoaikaiset työsuhteet ja niiden myötä edellytykset perhe-elämälle.

Ikäluokkamme on saavuttanut pääosin eläköitymisvaiheen. Vaikka olemme eläneet aktiiviaikamme muualla, niin juuremme ovat Luumäellä. Sitä ovat vahvistaneet sukusiteet, Luumäen Lehti ja iän myötä kasvava kiinnostuksemme juuriimme. Luokkamme yhteisöllisyyttä olemme vaalineet tapaamisissamme viiden vuoden välein. Kohta tunnemme toisemme paremmin kuin lukiovaiheessa.

Paikka on meille

nuoruutemme menomesta. Jouko Nurmilaukas

Vietimme 45-vuotistapaamista tutustumalla Svinhufvudin kotiseutumuseoon ja sen saneeraukseen asiantuntevassa opastuksessa, ja sen jälkeen nautimme maittavan buffet-lounaan Salpa Hotellissa, jonka tunnemme Luumäen Motellina. Paikka on meille nuoruutemme menomesta Taavetin Kanuunan ja lavatanssipaikkojen Risulahti ja Välijoki ohella.

Aiemmissa tapaamisissa olemme tutustuneet koulukeskukseen lukioaikamme opettajien avustuksella. Tällä kertaa tilaisuuteemme osallistui kunnanjohtaja Anne Ukkonen. Hänen ytimekäs tilannekatsauksensa Luumäestä aktivoi keskusteluamme. Me nykyiset ja entiset luumäkeläiset kuuntelimme hartaasti ja koetimme puheenvuoroissamme kannustaa Annea ja kuntaa tulevaisuuspanostuksissa arvostaen kunnan pitkäjänteistä työtä koulutukseen ja sivistykseen. Tästä hyvä esimerkki on uudistunut Luumäen kirjasto, joka sijoittuu osin purettuun ja uudistuneeseen virastotaloon ’David Cityssä’.

Päätimme kokoontua seuraavan kerran vuonna 2024. Toivotimme osanottajille aktiivisia ja elinvoimaisia vuosia ja Annelle Luumäen kuntajohtajana menestystä toimissaan.

JOUKO NURMILAUKAS

Kirjoittaja on yksi Taavetin lukion vuoden 1974 ylioppilaista.

Meidän

kesken

Palsta on avoin lukijoiden tapahtumajutuille.

Palstalle voi tarjota tekstejä ja kuvia joko sähköpostitse toimitus@luumaenlehti.fi tai verkkopalvelun kautta www.luumaenlehti.fi/osallistu käyttäen juttuvinkkilomaketta.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka