Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijan mielipide | Anna äänesi kuulua

Suomessa pidetään hyvinvointialueiden valtuustoedustajien vaalit 23. tammikuuta 2022.

Valtuustoedustajien vaaleja voidaan pitää paikallisvaaleina, sillä niissä valitaan oman hyvinvointialueen edustajisto hoitamaan oman maakunnan sosiaali- ja terveysasioita. Lisäksi tehtäviin kuuluu palo- ja pelastuslaitoksen toiminta.

Koska tuleva aluevaltuusto päättää varsin merkittävästä osasta kuntien rahankäyttöä, vaalit herättävät paljon puoluepoliittista mielenkiintoa ja näin ollen on olemassa vaara, että paikallisten osaajien saaminen valtuustoihin jää isompien saappaiden alle. Näin voi käydä varsinkin pienemmissä kunnissa.

Eläkeliiton tärkeä toiminta-ajatus on eläkeläisten ja eläketurvaa tarvitsevien henkisten ja aineellisten etujen ja oikeuksien valvominen sekä sosiaalisen turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen.

Kantaa ottamalla ja nostamalla asiat keskusteluun on tärkeää saada ikäihmisten asiat pysyvästi esille aluevaltuutettujen työskentelyyn. Kun tähän vielä lisätään alueellinen tasa-arvo, inhimillisyys ja ikäystävällisyys koko maakunnan alueella, näiden vaalien merkitys meille eläkeläisille on keskeinen.

Meillä eläkeläisillä on varsin moninaisia taitoja sekä tietämystä asioiden hoidosta. Miksi siis emme lähtisi vaaliuurnille arvostamamme ehdokkaan taakse.

Monilla ei ole enää mahdollisuutta ja voimia lähteä hakemaan peruspalveluja kaukaa.

Laaja ja monipuolinen palveluverkko on meille ikääntyville elintärkeä. Monilla ei ole enää mahdollisuutta ja voimia lähteä hakemaan peruspalveluja kaukaa. Ajo-oikeus on voinut päättyä ja joukkoliikenne ei toimi haja-asutusalueilla.

Äänestämällä voimme vaikuttaa tulevan maakuntamme palvelujen jakautumiseen niin, ettei kaikki tapahdu vain suurissa yksiköissä ja maakuntien keskuksissa.