Pääkirjoitus Urheilukesä viihdyttää ja myös innostaa

Penkkiurheilijoita on hellitty oikein olan takaa kuluvan kesän aikana. Touko-kesäkuussa pelattiin jääkiekon maailmanmestaruudesta, kesä-heinäkuussa jalkapallon Euroopan herruudesta ja parhaillaan ovat käynnissä olympialaiset Tokiossa.

Kaksi ensimmäiseksi mainittua sykähdyttivät suomalaisia ja tarjosivat monenlaisia tapahtumia ja tunteita: niin urheilullisia kuin elämänkokoisiakin. Tokiossakin on jo päästy vauhtiin, joskin aikaero ja ylipäätään arkiset velvollisuudet rajoittavat tavan urheilufanin katselumahdollisuuksia. Toisaalta kesäolympialaisissa lajikirjo on niin valtaisa, että kaikkea ei kukaan pysty sataprosenttisella keskittymisellä seuraamaan.

Monet odottavat eniten Suomen aikaa varhain perjantaina alkavaa perinteistä yleisurheilurupeamaa, mutta olympialaisiin pitää suhtautua avoimin mielin. Uudet lajit, kuten esimerkiksi laine- ja rullalautailu, osoittavat urheilun ja liikunnan monipuolisuuden ja mahdollisuudet. Paljon kertoo muun muassa se, että naisten rullalautailussa kärkikolmikon yhteenlaskettu ikä on 42 vuotta.

Hiukan katselukokemusta saattaa toki himmentää se, että lajitekniset seikat ja arvosteluperusteet ovat vieraita, mutta taito on taitoa. Kovan harjoittelun tulos, lahjakkuus ja kivenkova henkinen kantti koukuttavat väistämättä ruudun ääreen.

Lisäksi esikuvien rooli on merkittävä, kun lapsia ja nuoria kannustetaan entistä aktiivisemmiksi liikkujiksi. Aina on hienoa, jos malli löytyy mahdollisimman läheltä – ja usein niin käykin – mutta tärkeintä on, että löytyy. Vaikka sitten olympialähetyksen välityksellä Tokiosta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka