Pääkirjoitus Tapahtumat ja tekijät nousevat uuteen arvoon

Kesän aikana on jo päästy purkamaan kiitettävästi patoutunutta juhlimis-, kokoontumis- ja tapaamistarvetta. Toki koronatilanne näkyy tapahtumatarjonnassa ja osin sisällössäkin, mutta näkemistä, kokemista ja tekemistä riittää edelleen.

Luumäellä on jo maisteltu hatsapureja ja Taavetin Teatteripäivää vietetty. Tulevana viikonloppuna moottorit pärisevät ja musiikki soi Pappatunameetissä ja East Meeting -tapahtumassa. Elokuussa Voiton Soutajat isännöi Salpa-Soutuja Kivijärvellä.

Jos ovat tapahtumakävijät viihtyneet, samaa voi sanoa myös esiintyjistä. Vastaavaa tunnemyrskyn sävyttämää kollektiivista ilonpitoa ja yhteyttä yleisön ja muusikoiden, teatterintekijöiden sekä muiden esiintyvien taiteilijoiden välillä ei ole koettu aiemmin.

Nykytilanteen voi olettaa lisäävän myös tapahtumajärjestäjiin kohdistuvaa arvostusta ja talkootyön merkityksen ymmärrystä. Eiväthän tapahtumat tähänkään asti ole sormia napsauttamalla syntyneet, mutta epävarmat ja nopeastikin muuttuvat olosuhteet sekä terveysturvallisuuden varmistaminen ovat haastaneet tekijät uudella tavalla. Selväksi on käynyt, että yksikään paikallinen tapahtuma ei ole itsestäänselvyys eikä mitään tapahdu, ellei toimeen tartuta.

Koronarokotukset etenevät hyvin ja ensimmäisen annoksen osalta on saavutettu 70-prosenttisen kattavuuden rajapyykki. Tilanteeseen ei kuitenkaan auta tuudittautua, vaan jokaisen vastuullinen käytös pikemminkin korostuu. Mitä järkevämmin jaksetaan toimia, sitä varmemmin paikallista yhteisöllisyyttä päästään kokemaan vielä syksylläkin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka