Pääkirjoitus | Luumäen suveen saatiin pientä säpinää

Tapahtumajärjestäjät olivat kesän kynnyksellä täysin epätietoisia siitä, voidaanko kesäkuukausiksi loihtia ohjelmaa, edes ulkotiloihin. Kun tieto rajoitusten vapautumisesta ja Etelä-Karjalan siirtymisestä epidemian perustasolle tuli 30. toukokuuta, Luumäelle alkoi saman tien syntyä pientä liikehdintää. Nyt kesäkuun mentyä ja heinäkuun alettua voi todeta, että tapahtumakesää ei vastoin pahimpia pelkoja täysin menetetty.

Kesän ohjelmatarjonnassa on kulttuuria useammassa muodossa. Jos presidenttimuseo Kotkaniemi on vielä näkemättä, kuten ilmeisesti monelta paikkakuntalaiseltakin on, niin Suomen itsenäistymiseen ja Svinhufvudien elämään liittyviin vaiheisiin kannattaa ehdottomasti tutustua paikan päällä. Näytelmäryhmä Ukonhattujen draamakierros tuo historian erityisen elävästi esille, ja pihapiiri täytyy toiminnasta moneen otteeseen kesän aikana. Teatteritaiteen ystäviä hemmotellaan reilun viikon päästä, kun Taavetin teatteripäivät tuo linnoitukseen kolme eri esitystä. Ja jos historia tai teatteri eivät jaksa innostaa, niin musiikissa on aina voimaa. Taavetin torilla soi jokaisena kesälauantaina, ja kesämusiikit huipentaa elokuussa yhteislauluja vetävä julkkiskapellimestari Jari Puhakka.

Liikunnasta voi nauttia vaikkapa kuntosuunnistuksen tai frisbeegolfin merkeissä, ja penkkiurheilijat pääsevät hurraamaan LuPon ”Huuhkajille” ensimmäisessä Kaakon Vitosen kotiottelussa tänään torstaina. Yleisurheilun keskiviikkokisojakin on luvassa kahdet. Hotelli Salpassa vietetään viikonvaihteessa motoristien suosimaa Rock Lake Picknik -tapahtumaa, ja myöhemmin heinäkuussa on amerikanautoharrastajien aika kokoontua perinteiseen East Meetingiin.

Vielä on kesää jäljellä ja aikaa järjestää, joten ehkä luvassa on iloisia yllätyksiäkin. Koronaa ei kuitenkaan ole vielä selätetty, joten aivan huolettomaksi ei kannata heittäytyä. Pidetään yhä huolta terveysturvallisuudesta.

T apahtumakesää ei vastoin pahimpia pelkoja täysin menetetty .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka