Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Vuosikello käy erilaista, mutta toivorikasta aikaa

Kesäkuu on käynnistynyt myönteisissä merkeissä. Pitkän ja hankalan talven jälkeen ilmapiiri henkii toiveikkuutta. Virustilanteen kausivaihtelulla on merkityksensä, mutta sitä ei sovi väheksyä, että poikkeustilanteeseen on paikallisesti jaksettu sopeutua kurinalaisesti ja johdonmukaisesti. Helppoa se ei ole ollut kenellekään.

Koronaa ei vielä ole selätetty, mutta Etelä-Karjalan paluu perustasolle ja kokoontumisrajoitusten purkaminen ovat selkeitä merkkejä paremmasta. Luumäellä tartuntamäärät ovat pysyneet matalina, rokotusjuna kulkee vakaasti raiteillaan, tapahtumakenttä heräilee jälleen henkiin ja vapautta on nyt enemmän. Ei ole syytä epäillä, etteikö hygieniakäytännöissä ja esimerkiksi turvaväleissä jaksettaisi olla edelleen huolellisia.

Harmillista on toki se, että kevään epävarmuuden takia jotkut tapahtumat jäävät vielä tältä kesältä pitämättä. Järjestäjien kannalta peruutuspäätökset ovat ymmärrettäviä, sillä isompi kokonaisuus ei pelkästään sormia napsauttamalla toteudu.

Vuosikello käy kuitenkin sikäli erilaista aikaa, että seuraavaksi huomio kiinnittyy kuntavaaleihin. Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina 13. kesäkuuta ja tulosta odotetaan suurella mielenkiinnolla. Vaalien siirtäminen ja terveysturvallisuuden varmistaminen ovat olleet ennenkokematon ponnistus. Uudet päättäjät valitaan oloissa, jotka eivät toivottavasti enää koskaan toistu.

Tänään ilmestyneen kesäjulkaisu Kesäluumäkeläisen myötä Luumäen Lehti toivottaa rentouttavaa, antoisaa ja myös turvallista kesää.