Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijan mielipide | Kotitalousvähennystä laajennetaan öljylämmityksestä luopumiseksi

Hallitus teki puoliväliriihessä merkittäviä päätöksiä kotitalousvähennyksen laajentamisesta.

Ne auttavat muun muassa tavallista omakotiasujaa vaihtamaan talonsa lämmitysmuodon öljystä kotimaiseen energiaan.

Kotitalous-, hoiva- ja hoitotyön kotitalousvähennyksen enimmäismäärää korotetaan merkittävästi: 2 250 eurosta 3 500 euroon ja korvausprosenttia 40:stä 60:een.

Lopulliset linjaukset asiasta tehdään syksyn 2021 budjettiriihessä. Kyseessä on kaksivuotinen kokeilu.

Kotitalousvähennystä laajennetaan vuosille 2022–27 öljylämmityksestä luopumisen osalta. Tällaisissa lämmitystapamuutoksissa kotitalousvähennyksen enimmäismäärää nostetaan myös 2 250 eurosta 3 500 euroon ja korvausprosenttia 40:stä 60:een.

Kotitalousvähennystä ei saa, jos on saanut suoraa tukea samaan työhön. Hallituksen tavoite on, että mahdollisesti eduskunnassa hyväksyttävän Suomen kestävän kasvun ohjelman kautta tulevien tukien jälkeen muutostyöt voisivat jatkua kotitalousvähennyksen tukemana.

Kyseessä on kaksivuotinen kokeilu.

Lisäksi hallitus selvityttää vuoden 2022 helmikuuhun mennessä, voitaisiinko kotitalousvähennystä laajentaa myös muihin energiaremontteihin sekä taloyhtiön teettämiin remontteihin.

On erittäin hyvä, että kotitalousvähennystä laajennetaan öljylämmityksestä luopumiseen. Edelleenkään kenenkään ei ole pakko luopua öljylämmityksestä mutta sen vaihtamiseen saa halutessaan tukea.

Jo aiemmin on saanut tukea ARAn kautta asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin ja nyt kotitalousvähennyksen laajentamisen kautta tukimuodot lisääntyvät.

Kirjoittaja on lappeenrantalainen kansanedustaja (kesk.).