Pääkirjoitus Kunnanjohtajan valinta kävi lisäkierroksilla

Luumäen kunnanvaltuuston kokouksesta kehkeytyi maanantai-iltana omanlaisensa paikallispoliittinen näytös. Mielenkiinto kohdistui odotettuun kunnanjohtajavalintaan. Sosiaalisessa mediassa, verkkokeskusteluissa ja aluelehden tekstiviestipalstallakin ehti jo jossain määrin kuohahtaa.

Valtuusto valitsi kunnanhallituksen esityksen mukaisesti uudeksi kunnanjohtajaksi Risto Alaheikan ja varalle Anu Sepposen. Se, että kärkiehdokkaiden välille ei löytynyt isoja eroja ja päätös tehtiin lopulta Alaheikkaa suosien äänestämällä, ei sinänsä yllättänyt.

Nähdyn ja kuullun perusteella edes oma valtuustoryhmä ei kuitenkaan osannut odottaa demareiden Pentti Saleniuksen ulostuloa, jossa hän esitti tällä hetkellä vt. kunnanjohtajana toimivaa sivistystoimenjohtaja Kai Könöstä vakituiseen kunnanjohtajan virkaan.

Kunnanjohtajan vaali oli jo asettumassa uusille urille, mutta tauon jälkeen Salenius veti kuitenkin esityksensä pois. Tauon aikana ryhmissä käytiin oletettavasti monensävyisiä keskustelua ja demareiden joukossa sananvaihto lienee ollut värikkäimmästä päästä.

Aina voidaan tietysti pohtia, mikä olisi ollut lopputulos, jos Kai Könönen olisi ollut mukana haussa alusta alkaen. Nyt ilmeisen pidetyn ja osaavan johtavan virkamiehen kannatusta isommissa saappaissa ei päästy valtuustotasolla mittaamaan.

Päätös on kuitenkin tehty eikä jälkiviisasteluun kannata enempää aikaa käyttää. Valtuustokeskusteluissakin tuli esille, että uuden kunnanjohtajan pitää päästä aloittamaan työnsä mahdollisimman nopeasti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka