Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekko valtaa olohuoneet

evään jännitysnäytelmät ovat menossa – jääkiekon MM-kisat. Suuren suosion suomalaisten keskuudessa saanut jääkiekko yltää kansallispeli pesäpallon rinnalle, ja ohikin. Leijonapaitaiset

evään jännitysnäytelmät ovat menossa – jääkiekon MM-kisat. Suuren suosion suomalaisten keskuudessa saanut jääkiekko yltää kansallispeli pesäpallon rinnalle, ja ohikin. Leijonapaitaiset jääkiekon gladiaattorit ovat aloittaneet jälleen niin huikeasti, että Suomen kansa odottaa maailmanmestaruutta.

Neljällä voitolla alkusarjassa aloittanut suomalaisjoukkue näyttäisi jyräävän lähes vastustamattomalla tavalla – vaikka loppupäässä kisoja tiedetään lopullinen sijoitus. Maanantainen voitto jenkeistä on jo saanut rakkaan naapurimaamme Ruotsin pelkäämään tulevaa yhteenottoa.

Jääkiekon suosio tuntuu uskomattoman suurelta, vaikka itsekin sen ystäviin lukeudun. Toukokuiset iltaottelut valloittavat todennäköisesti suurimman osan suomalaisista olohuoneista, kun kiekkoleijonien edesottamuksia seurataan. Vähemmän jääkiekosta kiinnostuneet perheenjäsenet vetäytyvät aika suurella varmuudella kakkostelevision tai tietokoneen äärelle, josta myös voi seurata sujuvasti TV:n muita kanavia.

Jääkiekon suosio näkyy siinäkin, että kisojen alla TV-kauppiaat pääsevät hykertelemään käsiään, kun jääkiekon ystävät uusivat televisioitaan uudempiin, isompiin ja entistä teräväpiirtoisempiin töllöttimiin. Onhan niin, että isolta ruudulta ilmaveivit, lämärit ja maalineduskahinat nähdään parhaiten. Kun vielä selostus on huippuluokkaa, ei mikään voi voittaa kisahuumaa.

Vai voiko? Samaan aikaan kun Venäjällä pelataan niin viihdyttävää jääkiekkoa, kotimaassa jännitetään Kokoomuksen ja Vihreiden puolueiden sisäisiä vääntöjä, maataloudenharjoittajat tuskailevat tukihakemuksia ja kiireellisimpiä peltotöitä, 6-tie hidastuttaa työmatkaliikennettä, Sipilän hallitus urakoi maan talouden parantamista, EU:n tulevaisuutta jännitetään niin Englannin kuin Kreikan tähden… ja aivan ruohonjuuritasolla saatetaan jännittää oman nuoren lakkiaisia, puuhataanko juhlia turhaan?

Kaiken arjen keskellä jääkiekko on sittenkin hyvää viihdettä, jota seuratessa jokapäiväisen elämän murheet ja huolet unohtuvat.