Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipidekirjoitus: Hyvinvointiasemien kesäsuluista jatketaan keskustelua kuntien kanssa

Eksoten suunnittelemista neljän viikon mahdollisista kesäsuluista useilla hyvinvointiasemillamme on ollut vastikään lehtikirjoituksia. Viime viikolla järjestimme keskustelun Länsi-Saimaan kuntien kanssa ja

Eksoten suunnittelemista neljän viikon mahdollisista kesäsuluista useilla hyvinvointiasemillamme on ollut vastikään lehtikirjoituksia.

Viime viikolla järjestimme keskustelun Länsi-Saimaan kuntien kanssa ja vaikuttaa siltä, että Lemin ja Taipalsaaren neljän viikon kesäsulut ovat hyväksyttävissä, kuten viime kesänäkin.

Sen sijaan Savitaipaleen ja Luumäen kuntien päättäjiltä on tullut vahva tahtotila välttää kesäsulut.

Pyrimme löytämään kuntajohtajien neuvottelukunnassa sekä kuntien kanssa pidettävissä jatkoneuvotteluissa kaikkia tyydyttävän ratkaisun.

Eksote kehittää koko ajan toimintaansa niin, että samalla rahalla saisimme enemmän terveyshyötyä ja parempaa asiakaskokemusta. Tällainen kehittämistoiminta vie kuitenkin aikansa ja nopeiden säästöjen vaatimuksissa on pakko tehdä myös kesäsulkujen tapaisia esityksiä.

Parhaillaan läpivalaisemme akuuttisairaalaa mahdollisen säästöpotentiaalin löytämiseksi erikoissairaanhoidosta. Talouden tasapainon ja hyvien palvelujen järjestäminen on vaikeasti yhteen sovitettava asia, jonka kanssa Eksotessa tehdään töitä jatkuvasti.

Talouden tasapainon ja hyvien palvelujen järjestäminen on vaikeasti yhteen sovitettava asia.

Kuten aiempinakin vuosina, niin avoimen keskustelun kautta löydämme kyllä sellaiset ratkaisut, jotka ovat kaikkien veronmaksajien hyväksyttävissä.

Samassa yhteydessä haluan vielä kiittää kaikkia maakunnan asukkaita, kun olette olleet mukana

yhteisessä urakassamme koronatartuntojen ehkäisemiseksi.

Valoa näkyy, mutta nyt on viisautta kaiken ikäisille noudattaa edelleen suosituksia ja pysyä näin mahdollisimman terveinä.

TUULA KARHULA

Kirjoittaja on Eksoten terveys- ja vanhustenpalveluiden johtaja.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.