0

Viikon verkkokysely: Yksinäisyys on lisääntynyt – tunnetko sinä olevasi yksin?

Koronaepidemia on lisännyt yksinäisyyden tunnetta. Yksinäisyydestä kärsivät niin koteihinsa eristetyt vanhukset kuin työikäisetkin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreesta raportista selviää, että yksinäisyyttä kokee noin neljännes työikäisistä ihmisistä. Viime keväänä, epidemian alkumetreillä luku oli vieläkin suurempi, noin 32 prosenttia työikäisistä tunsi yksinäisyyttä.

Yksinäisyys voi koskettaa vahvasti myös lapsia ja nuoria.

Koetko sinä yksinäisyyden tunnetta? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä kommenttisi aiheesta.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Koetko olosi yksinäiseksi?

 • Ei (68%, 38 ääntä)
 • Kyllä (32%, 18 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 56

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Yksinäisyys on lisääntynyt – tunnetko sinä olevasi yksin?

 • 19.2.2021 at 13:36
  Permalink

  En tunne yksinäisyyttä,kun parin kilometrin päässä asuu teräsmummoni,joka tulee lähes päivittäin luokseni potkurilla.Sata vuotta tuli täyteen keskiviikkona,mutta toiminnallisesti ja ulkonäöllisesti paljon nuoremmalta näyttää.Touhuamme kaikenlaista yhdessä.Katselemme urheilua innokkaasti.Lautapeli koronaa pelaamme usein.ulkoilemme kävellen ja autoillen kauempanakin.Ilman häntä kokisin varmaan tylsyyttä,vaikka käyn töissä kahtena päivänä viikossa.

  Reply
 • 21.2.2021 at 18:05
  Permalink

  Omissa oloissa yksikseni olen ja asun ja elän. Mukavasti menee – ainakin toistaiseksi, ja koska tässä on ihan oma vapaaehtoinen valinta, yksinäisyydestä ei ole kyse ja tarvittaessa seuraa löytyy vaikka paikallisen baaritiskin ääreltä.

  Reply
 • 23.2.2021 at 09:26
  Permalink

  Uskallan tunnustaa, että olen yksinäinen. Joskus tuntuu että seinät kaatuvat päälle, kun elämän sisältö on pelkkää kaupassa käymistä. Kävin kerran viikossa jumpassa ja se vähän helpotti, mutta nyt ei koronan takia ole sitäkään henkireikää. Mutta ei se ole helppo lähteä ihan vieraisiin ihmisiin tutustumaan ja pitäisi vielä olla sellainen omanoloinen henkilö, että voisi lähemmin tehdä tuttavuutta. En ole edes vanha, mutta kun on sinkku ja työtön, ei oikein ole ketään kuin hyvänpäiväntuttuja.

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Pitäisikö kuntavaaleja siirtää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä