Viikon verkkokysely: Netti- ja puhelinhuijaukset muuttuvat ovelammiksi ja huijareita kiertää myös ovelta ovelle – onko sinua yritetty huijata?

Huijausyrityksen tunnistaminen käy kaiken aikaa vaikeammaksi. Puhelimessa tai internetissä koitetaan saada urkittua pankkitunnuksia mitä ovelimmin keinoin, ja pahaa aavistamattomille kaupitellaan

Luumäen Lehti

Huijausyrityksen tunnistaminen käy kaiken aikaa vaikeammaksi. Puhelimessa tai internetissä koitetaan saada urkittua pankkitunnuksia mitä ovelimmin keinoin, ja pahaa aavistamattomille kaupitellaan olemattomia palveluja. Kännyköihin saattaa tulla vaikkapa tavaran saapumisilmoituksia, jotka johdattavatkin tietojenongintasivuille. Internetin yksityisiltä myyntisivustoilta tai ulkomaisista verkkokaupoista voi päätyä ostamaan tuotteita, joita ei koskaan saavu. Luumäellä paljastui myös tapaus, jossa palohälyttimen tarkastajaksi esittäytynyt huijari onnistui huijaamaan palveluistaan pienen summan rahaa. Korona-aika on tuonut huijauksiinkin oman lisänsä – hiljattain poliisi tavoitti henkilön, joka oli kaupitellut koronarokotteita ovelta ovelle.

Oletko sinä joutunut huijausyrityksen kohteeksi? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja kerro kokemuksesi. Onnistuiko huijari, vai vältyitkö astumasta ansaan? Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka