0

Viikon verkkokysely: Netti- ja puhelinhuijaukset muuttuvat ovelammiksi ja huijareita kiertää myös ovelta ovelle – onko sinua yritetty huijata?

Huijausyrityksen tunnistaminen käy kaiken aikaa vaikeammaksi. Puhelimessa tai internetissä koitetaan saada urkittua pankkitunnuksia mitä ovelimmin keinoin, ja pahaa aavistamattomille kaupitellaan olemattomia palveluja. Kännyköihin saattaa tulla vaikkapa tavaran saapumisilmoituksia, jotka johdattavatkin tietojenongintasivuille. Internetin yksityisiltä myyntisivustoilta tai ulkomaisista verkkokaupoista voi päätyä ostamaan tuotteita, joita ei koskaan saavu. Luumäellä paljastui myös tapaus, jossa palohälyttimen tarkastajaksi esittäytynyt huijari onnistui huijaamaan palveluistaan pienen summan rahaa. Korona-aika on tuonut huijauksiinkin oman lisänsä – hiljattain poliisi tavoitti henkilön, joka oli kaupitellut koronarokotteita ovelta ovelle.

Oletko sinä joutunut huijausyrityksen kohteeksi? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja kerro kokemuksesi. Onnistuiko huijari, vai vältyitkö astumasta ansaan?

Oletko joutunut huijausyrityksen kohteeksi?

 • Ei. (57%, 31 ääntä)
 • Kyllä. (43%, 23 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 54

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Netti- ja puhelinhuijaukset muuttuvat ovelammiksi ja huijareita kiertää myös ovelta ovelle – onko sinua yritetty huijata?

 • 5.2.2021 at 13:18
  Permalink

  Lototessa ja veikatessa tulee huijatuksi joka kerta.

  Reply
 • 9.2.2021 at 09:14
  Permalink

  Onhan noita ollut huijausyrityksiä tähän ikään monenmoisia. Ennen aikaan huijattiin autokaupoilla. Nyt on outoja ne soitot, että siellä langalla pulputetaan huonoa englantia. Olen katkaissut puhelun aina alkuunsa. Ovella käyviä kaupparatsuja en koskaan laske sisälle asti enkä ryhdy puheisiin. Maalaisjärki se on varmin tapa välttää huijatuksi tuleminen. Ei pidä sinisilmäisesti keneenkään luottaa.

  Reply
 • 9.2.2021 at 16:29
  Permalink

  Kerran on luottotililtä alkanut lähteä monia pieniä summia peräkkäisinä päivinä ja sitten äkkiä pankkiin yhteyttä ja korttia kuolettamaan. En tänä päivänäkään tiedä, mistä ne kortin tiedot oli imuroitu, mutta onneksi huomasin ja vaikka summa ei ehtinyt kasvaa kovin isoksi, sain senkin takaisin luottokorttiyhtiöstä. Piti vaan todistaa, että on kortti ollut koko ajan varmassa tallessa itsellä. Olen nyt vieläkin varovaisempi, ei tulisi mieleenkään antaa kenellekään kysyjälle kortin tietoja.

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Pitäisikö kuntavaaleja siirtää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä