0

Viikon verkkokysely: Pitäisikö koronarokotuksia saada vauhditettua – onko lupailtu tahti liian hidas?

Koronarokotukset on aloitettu valtakunnallisesti, ja ensimmäisinä rokotuksia ovat saaneet ne terveydenhuollon henkilöstöön kuuluvat, jotka ovat tavalla tai toisella tekemisissä koronapotilaiden kanssa. Eksote arvioi pääsevänsä rokottamaan myös ympärivuorokautisen hoivan iäkkäitä asukkaita ja henkilökuntaa tammikuun puolivälissä ja sen jälkeen. Seuraavaksi vuorossa on muu kriittinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö. Sen jälkeen rokotusohjelma etenee yli 80-vuotiaisiin ja sen jälkeen asteittain nuorempiin ikäluokkiin.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) arvioivat tällä hetkellä, että kaikki suomalaiset aikuiset olisi rokotettu loppuvuoteen mennessä.

Mitä sinä olet mieltä koronarokotustahdista, onko se riittävä, vai pitäisikö löytää keinoja nopeuttaa rokotusten antamista? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä kommenttisi aiheesta.

Onko koronarokotusvauhti liian hidas?

 • Kyllä (86%, 54 ääntä)
 • Ei (14%, 9 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 63

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Pitäisikö koronarokotuksia saada vauhditettua – onko lupailtu tahti liian hidas?

 • 14.1.2021 at 10:32
  Permalink

  Suomalainen byrokratia varmistaa mahdollisimman kankean, vaivalloisen ja hitaan rokottamisen. Suunnitellut rokotusjärjestykset esim. aiheuttavat sen, että iästä ja sairauksista riippuen saman perheen jäsenet joutuvat asioimaan rokotuspisteessä (missä sekin lie?) jopa 6-8 eri kertaa!

  Reply
 • 15.1.2021 at 15:12
  Permalink

  Toivottavasti rokotuksen saa myös Luumäellä, kauppalan keskustaan ei tee mieli mennä.

  Reply
 • 16.1.2021 at 10:02
  Permalink

  Kun rokotteen uutisointi alkoi, aattelin realistisesti, että jospa vappuun mennessä. Pari viikkoa sitten tuumailin, että mukava jos edes loppukesän festareille pääsisi rokotettuna ja just nyt riskiryhmäläisenä iloitsen jo etukäteen joululahjasta, jonka EU ja THL ja ketä niitä nyt onkaan, antavat.

  Reply
 • 20.1.2021 at 09:15
  Permalink

  Tahti tuntuu hitaalta ainakin ennakkotietoihin verrattuna. Toisaalta sitten, miten rokotustahtia voi nopeuttaa jos rokotteita ei kertakaikkiaan saatavilla ole, kuten tilanne ilmeisesti on. Ei auta kuin odotella.

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Oletko jo ulkoillut luonnonjäillä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä