0

Koronatilanne siirtyi kiihtymisvaiheeseen – kokoontumisrajoitukset tiukkenevat ja fyysisiä kokoontumisia suositellaan välttämään

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä totesi tiistaina koronavirusepidemian olevan maakunnassa kiihtymisvaiheessa eli kolmiportaisen asteikon toisella tasolla.
Uudet suositukset astuvat voimaan torstaina 3. joulukuuta ja ovat voimassa vuoden loppuun.
Kiihtymisvaiheessa voi järjestää enää alle 20 hengen tilaisuuksia. Tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.
Tilaisuuksista tulisi järjestää ainoastaan välttämättömimmät kokoontumiset, kuten lakisääteiset ja sääntömääräiset yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset. Etäyhteyden käyttöä suositellaan. Aluehallintovirasto suosittelee välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.
– Nyt voimme vielä vaikuttaa siihen, että epidemia Etelä-Karjalassa pysähtyy kiihtymisvaiheeseen. Jokaiselta vaaditaan nyt vastuullisia toimia, painottaa alueellisen tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula Eksoten tiedotteessa.

AVIn päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. AVIn toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eikä normaaliin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan. Etelä-Karjalassa yksityistilaisuuksia koskee 10 hengen kokoontumisrajoitus.
Toisen asteen opetus suositellaan siirrettäväksi etäopetukseen ensi maanantaista alkaen, varhaiskasvatus ja perusopetus jatkavat kuten ennenkin.

Kirjastojen tapahtumat perutaan ja oleskelutilat, kuten lehtisalit suositellaan suljettavaksi. Kirjojen lainaus- ja palautustoiminta jatkuu. Kirjastossa saa asioida vain asioiden hoitamisen kannalta välttämättömän ajan.
Museoiden ja nuorisotilojen asiakasmäärä rajataan 20 henkilöön. Nuorisotoimintaa suositellaan osittain siirrettäväksi verkkoon.
Yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta sisä- ja ulkotiloissa suositellaan keskeytettäväksi joukkue- ja kontaktilajeissa.
Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa voi jatkaa erityistä harkintaa käyttäen, 20 hengen rajaus huomioiden. Ryhmäharrastustoiminnassa tulee huomioida lajin luonteeseen liittyvät riskit.
Myös kaikkea liikkumista leviämisvaiheessa oleville alueille suositellaan välttämään.
Voimassa on myös laaja kasvomaskin käyttösuositus, joka alkoi viime lauantaina. Suosituksen piiriin kuuluvat kaikki julkiset sisätilat, muiden muassa kaupat, ostoskeskukset, pankit, kirjastot, kirkot ja kulttuurilaitokset. Maskisuosituksen piiriin kuuluu myös joukkoliikenne ja toisen asteen oppilaitokset.

Luumäen kunta reagoi tilanteeseen tiistaina jo ennen tietoa kiihtymisvaiheeseen siirtymisestä. Kunnantalo on suljettu torstaista lähtien toistaiseksi, asiakastapaamiset järjestetään erikseen sovittavina aikoina koronaohjeiden mukaisesti.
Vapaa-aikakortin voi halutessaan jäädyttää toistaiseksi, jolloin kortin käyttöaika jatkuu koronatilanteen salliessa. Uusia vapaa-aikakortteja ei toistaiseksi voi ostaa.
Nuorisotila Jemma on avoinna normaalisti, mutta tiloissa voi yhtä aikaa olla maksimissaan 10 nuorta. Yli 15-vuotiailta edellytetään maskin käyttöä.
Seurakunnan tapahtumista jumalanpalvelukset, joulutapahtumat ja muut ihmisiä keräävät tilaisuudet tapahtuvat ainoastaan verkkoyhteyden kautta

 

OLLI-PEKKA HÄRMÄ
olli-pekka.harma@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

 

 

Kommentteja aiheesta “Koronatilanne siirtyi kiihtymisvaiheeseen – kokoontumisrajoitukset tiukkenevat ja fyysisiä kokoontumisia suositellaan välttämään

  • 2.12.2020 at 18:40
    Permalink

    Valitettavasti virus ei katso paikkakuntaa.Yritetään noudattaa viranomaisten antamia ohjeita.Näin joulun alla on varmaa vaikeaa sopeutua poikkeusoloihin? Kumminkin toisten huomioon ottaminen luo joulun tunnelman tässäkin tilanteessa. Hyvää joulunaikaa kaikille.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko jo ulkoillut luonnonjäillä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä