0

Kokoontumisrajoitukset kiristyvät maakunnassa – yli 50 hengen tilaisuudet kielletään

Koronaepidemiatilanteen pahenemisen seurauksena Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella joulukuussa.

Kaikki yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoontumiset on kielletty sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa.

Kielto on voimassa koko joulukuun ajan.

Pienempiä tilaisuuksia voi järjestää, mutta tällöin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Näistäkin tilaisuuksista tulisi järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset, kuten lakisääteiset ja sääntömääräiset yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset. Kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä aina kun se on mahdollista. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

 

Aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eikä normaaliin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan. Sairaanhoitopiirit ja kunnat ovat antaneet yksityistilaisuuksien järjestämisestä suosituksia, joita jokaisen on syytä noudattaa omalta osaltaan.

Etelä-Karjalassa epidemia on viimeisimmän arvion perusteella edelleen perustasolla. Tiukemmat kokoontumisrajoitukset perustuvat epidemiologiseen tilannearvioon ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uusimpaan lausuntoon suositeltavista toimista epidemian eri vaiheissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentteja aiheesta “Kokoontumisrajoitukset kiristyvät maakunnassa – yli 50 hengen tilaisuudet kielletään

  • 30.11.2020 at 17:15
    Permalink

    Virus leviämisvaiheessa monella paikkakunnalla ja rajoitus 50, olisiko kannattanut laittaa siihen 10:een??

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko jo ulkoillut luonnonjäillä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä