0

Lukijan mielipide: Halloween, karkki vai kepponen?

Vietimme minun nuoruudessani pyhäinmiesten päivää marraskuun lopussa. Suomalaiseen pyhäinpäivän viettoon on rantautunut amerikkalainen Halloween. Nyt, kun katsomme, mitä USAssa tapahtuu esimerkiksi presidentinvaalien tiimoilla, kannattaako meidän ottaa mallia sieltä?
Kepponen kuulostaa minun kielessäni positiiviselta, Amerikan kielellä prank – kepponen, kuulostaa paljon kovemmalta ja siihen voikin liittää vaikka kananmunien heittelyn tai jotain muuta ikävää, samoin keppostelija on henkilö, joka ilahduttaa meitä muita.
Koska en voi sairauteni takia olla koko ajan Taavetissa, koin yllätyksen siellä käydessäni. Ajattelin kuinka olisin pelästynyt kananmunien heittelijöitä pihallani, jos olisin ollut kotona marraskuun vaihteessa.

Silloin kepponen ei mielestäni ole ollut onnistunut, jos keppostelijoita pitää pelätä.

Silloin kepponen ei mielestäni ole ollut onnistunut, jos keppostelijoita pitää pelätä. Toinen näkökulma samaan asiaan: Nyt kun korostetaan ruuan hukkaamattomuuden tärkeyttä, esimerkiksi koulussa syödään lautanen tyhjäksi eikä heitetä roskiin ja muutenkin vähennetään hävikkiruuan määrää. Tässä olisi keskustelun paikka sekä kotona että koulussa.
Toivon, että keppostelijat miettisivät seuraavan kerran, mitä kepponen oikeasti tarkoittaa (ei mitään sellaista, josta sen kohde voi pahoittaa mielensä), ja toimisivat sen mukaan.

EILA SILVENNOINEN
Luumäki

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentteja aiheesta “Lukijan mielipide: Halloween, karkki vai kepponen?

  • 28.11.2020 at 16:32
    Permalink

    Halloween on amerikkalaisen rappiokulttuurin tuote, jonka joutaa kitkeä pois Euroopasta. Marraskuun eka sunnuntai on kuolleiden omaisten ja ystävien muistopäivä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko jo ulkoillut luonnonjäillä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä