0

Viikon verkkokysely: Oletko mukana hirviporukassa?

Luumäen metsissä on ollut etenkin viikonloppuisin vilskettä, kun hirviporukat ovat lähteneet perinteiseen hirvijahtiin. Luumäen Riistanhoitoyhdistyksen alueella on lupa käyttää tällä kaudella 177 hirvenpyyntilupaa. Yksi lupa oikeuttaa metsästämään yhden aikuisen hirven tai kaksi vasaa.

Hirvenmetsästys on monella kylällä perinne, johon osallistuu eri-ikäisiä eri tehtävissä – aseen kanssa, ajoketjussa tai vaikkapa hirvisopan keittäjänä. Kuulutko sinä heihin? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä kommenttisi aiheesta.

Osallistutko hirvijahtiin?

 • Ei. (77%, 60 ääntä)
 • Kyllä. (23%, 18 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 78

Loading ... Loading ...

5 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Oletko mukana hirviporukassa?

 • 11.11.2020 at 17:40
  Permalink

  Olen vuokrannut maani metsästysseuralle.Seura saa päättää jäsenestä,kellä ei oo metsästysoikeutta.Minusta varteenotettava vaihtoehto,etenkin nuorille jotka haluavat seuraan.Monesti puhutaan ns.”ukkoontumisesta”

  Reply
 • 12.11.2020 at 15:25
  Permalink

  Ei pääse porukoihin jos ei maata omista. On niin sisäänpäin hengittävää sakkia, ettei uutta naamaa huolita.

  Reply
 • 13.11.2020 at 11:34
  Permalink

  Kohta 30 vuotta olen mukana ollut ja toivottavasti jaksan vielä pitkään. Saa hyvin raitista ilmaa ja liikuntaa ja pääsee olemaan hyvässä seurassa. Koronaakaan ei tarvitse pelätä, kun metsässä voi pitää sen verran hajurakoa toisiin.

  Reply
 • 15.11.2020 at 13:20
  Permalink

  Kun puheet olisi edes lähelle totuutta eikä hirviä nähtäisi joka puskassa. Eihän siellä kukaan lihan takia käy? Nuoriakin saisi mukaan jos niitä ei heti karkotettaisi vaan opastettaisiin ja arvostettaisiin.

  Reply
 • 17.11.2020 at 10:29
  Permalink

  Metsästys on eläintä kohtaan epäreilua puuhaa, kun sitä tehdään isolla joukolla ja koirilla. Ei tulisi mieleenkään osallistua moiseen hupiin, jossa saaliille ei anneta mitään mahdollisuutta. On samaa tasoa kuin roomalaisten gladiaattoritaistelut, sirkushuvia ja lopputulos on aina sama, heikompi osapuoli kuolee.

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Seuraatko striimattuja tapahtumia?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä