Etelä-Karjalaan annettiin uudet koronasuositukset – maskien käyttöä suositellaan, tapahtumia saa järjestää tiukoin varotoimin

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on laatinut päivitetyt suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Infektio-oireisena ei saa osallistua varhaiskasvatukseen, mennä kouluun tai

Luumäen Lehti

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on laatinut päivitetyt suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Infektio-oireisena ei saa osallistua varhaiskasvatukseen, mennä kouluun tai työpaikalle eikä liikkua julkisissa paikoissa. Tapahtumiin osallistuminen sairaana tai edes lieväoireisena on ehdottomasti kielletty.

Hengitystieoireista kärsivänä tai flunssaisena ei saa mennä myöskään vastaanotolle. Hengitystieinfektioon viittaavissa oireissa pitää ensin käydä koronatestissä ja pysyä sen jälkeen kotona, kunnes oireet ovat helpottaneet.

Työpaikoille suositetaan etätöitä, etäkokoussuositus sisältää myös työmatkat ja lähikoulutustilaisuudet.

Maskeja suositellaan käytettäväksi julkisessa liikenteessä ja julkisissa tiloissa, mikäli 1,5 metrin turvaväliä ei voi noudattaa. Lisäksi maskeja suositellaan käytettäväksi koronatestiin mennessä ja sieltä palatessa sekä palatessa riskimaasta.

Maskeja suositetaan käytettäväksi myös yleisötilaisuuksissa, tapahtumissa sekä turnaustyyppisissä urheilutapahtumissa. Suositus on voimassa vuoden loppuun saakka.

Tapahtumia saa järjestää tiukoin varotoimin. Turnaustyyppisten urheilutapahtumien järjestäminen sallitaan toistaiseksi, mutta nyt annetun suosituksen mukaan joukkueet eivät saa kohdata kuin urheilusuorituksen aikana.

Tapahtumien järjestäjien suositellaan kiinnittävän huomiota turvavälien toteutumiseen, maskien käyttöön sekä yleisiin hygieniaohjeisiin. Voimassa on tapahtumia koskeva kasvomaskisuositus. Tapahtuman järjestäjät ovat itse vastuussa järjestämästään tapahtumasta ja sen terveysturvallisuuden suunnittelusta ja toteutumisesta.

Asiakaspalvelupisteet tulee varustaa suojaplekseillä. Asiakaspalvelutyötä tekeville tulee työnantajan jakaa maskit tai suojavisiirit työntekijöille, jotka joutuvat työskentelemään alle 1,5 metrin päässä muista ihmisistä.

Etelä-Karjalan alueella koronavirusepidemia perustasolla. Epidemian kolme vaihetta ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Etelä-Karjalan alueella on varmistettu 21. syyskuuta jälkeen 20 uutta koronavirustartuntaa.

LUUMÄEN LEHTI

toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka